Otteluraportti: Gnistan Kakkosen Cupin voittoon


IF Gnistan nappasi historian ensimmäisen Kakkosen Cupin voiton, kun joukkue kaatoi Herculesin Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelatussa finaalissa. Kamppailun ratkaisu nähtiin ensimmäisellä puoliajalla Gullit Zolameson maalin myötä.
Gnistan oli saada otteluun unelma alun, kun Jesse Ahosen vapaapotkusta antama keskitys pomppi Patrick Aaltoselle, mutta laitapuolustajan laukaus maalin edestä painui yli. Muutoin ottelun ensimmäiset minuutit etenivät melko tasaisissa merkeissä.
Gnistan oli toistamiseen siirtyä ottelussa johtoon 14. peliminuutilla, kun Aleksander Akbar tarjoili upean paikan Tuomas Mustoselle, mutta miehen yritys pysähtyi Hercules-vahti Aleksanteri Patroseen. Vain minuuttia myöhemmin Ilmari Hieta nousi komeasti rangaistusalueelle ja tarjoili Gullit Zolamesolle, joka vei Gnistanin 1-0-johtoon.
Hercules sai loistavan mahdollisuuden tasoittaa ottelu 23. peliminuutilla tuomitusta rangaistuspotkusta, mutta Sami Karjalaisen laukauksen vasemmasta alakulmasta poimi upeasti Gnistan-vahti Aatu Hakala. Ensimmäisen jakson loppupuolella oululaisten Hekuran Hasani pääsi yrittämään muutaman kerran maalintekoa, mutta Gnistan-maali pysyi varjeltuna. Tauolle lähdettiin Gnistanin 1-0-johdossa.
Gnistan aloitti toisen jakson väkevästi, kun viiden minuutin pelin jälkeen Aleksander Akbar ja Gullit Zolameso pääsivät laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta yritykset pysähtyivät Hercules-puolustukseen. Hetkeä myöhemmin Jesse Ahonen pelasi Zolamesolle laukaisupaikan 15 metristä, jonka yritys kuitenkin epäonnistui.
Vakuuttavaa jälkeä tämän kauden Kakkosessa tehnyt Sami Karjalainen karkasi puolittaiseen läpiajoon 64. peliminuutilla. Gnistan säästyi kuitenkin takaiskulta, sillä veto suuntautui yli Aatu Hakalan vartioiman maalin.
Tulostaulun lukemien vastaisesti Gnistan oli lähempänä maalintekoa ottelun lopussa. Parhaimmat paikat siunaantuivat Aleksander Akbarille sekä Onni Tiihosen, joiden laukaukset pysähtyivät hyvin torjuneeseen Patroseen. Kuuden minuutin lisäajalla Hercules sai luotua pientä painetta Gnistan-maalille, mutta keltapaidat kestivät ja päätösvihellyksen myötä Gnistan voitti historian ensimmäisen Kakkosen Cupin mestaruuden.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio jakoi kehuja joukkueelleen.
– Tämä oli hyvä peli ja loistava voitto meiltä. Olisimme voineet ratkaista ottelun aikaisemmin, mutta hienoa huomata meidän kypsyneen, sillä teimme vähän virheitä kamppailun aikana. Vastustaja onnistui saamaan pientä painetta, mutta mielestäni ottelu oli hyvin meidän kontrollissa ja ansaitsimme voiton, kertoi Nuccio ottelun päätyttyä. 
Gnistan-Hercules 1-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: 15′ Zolameso
Hercules:
Yleisömäärä: 534

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Kuusijärvi, Ndiaye, Aaltonen, Halonen(59′ Wakui), Tiihonen, Zolameso(68′ Faal), Ahonen(84′ Salmi), Mustonen, Akbar

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.