Otteluraportti: Gnistan ja KäPa tasapeliin derbyssä


Kauden ensimmäinen Keski-Helsingin derby tarjosi draamaa lauantaina Mustapekka Areenalle saapuneelle yleisölle. Gnistan johti ottelua kahden maalin turvin vielä toisen puoliajan alussa, mutta KäPa nousi lopussa tasoihin.
Paikalliskamppailu alkoi tasaisesti. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana molemmat joukkueet saivat luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen, jotka kuitenkin tyrehtyivät viimeisiin ratkaisuihin. Gnistanille oli aueta hyvä laukaisupaikka, kun 22. peliminuutilla Jesse Ahosen antaman vapaapotkun jälkeen pallo jäi pyörimään KäPa-maalin eteen, mutta mustapaitojen puolustus ehti niukasti väliin ennen Pekka Sihvolaa, joka oli päästä laukomaan.
Ottelun avausmaali nähtiin 29. peliminuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi Gnistan-pelaajan kautta omaan maaliin. Gnistan nousi kuskin paikalle nopeasti. Ensin Joonas Salmi puski tasoitusmaalin kulmapotkusta ja muutamaa minuuttia myöhemmin Pekka Sihvola vei Kipinän johtoon komean vastahyökkäyksen päätteeksi. Puoliajan lopussa Gnistan painoi vahvasti päälle, mutta enempää maaleja ei nähty, joten tauolle lähdettiin 2-1 lukemissa.
Gnistan sai toiselle jaksolle vahvan alun, kun Pauli Kuusijärvi puski kulmapotkusta isäntien kolmannen maalin. Kuusijärvi kolautti tilanteessa päänsä yhteen Pekka Sihvolan kanssa, joten Gnistan joutui tekemään vaihdon. KäPa nousi peliin mukaan, kun 60. minuutilla Omar Adawi sijoitti pallon tarkasti maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeen Gnistanilla oli ote pelistä, mutta tästä huolimatta KäPa nousi tasoihin Tuukka Alavaikon maalilla, joka syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta vartti ennen täyttä aikaa.
Melkoiseksi jännitysnäytelmäksi muodustuneessa kauden ensimmäisessä Keski-Helsingin derbyssä molemmilla joukkueilla oli paikkansa lopussa. KäPa:n paras paikka syntyi kulmapotkusta, mutta Gnistan-vahti Aatu Hakala poimi läheltä tulleen puskun. Gnistanin puolelta lähimpänä maalintekoa oli Aleksander Akbar, jonka kaukaa lähteneen laukauksen torjui KäPa-vahti Axel Munck. Lisäajalla Gnistan haki raivoisasti maalia, mutta tuomarin pilli soi päätösvihellyksen merkiksi 3-3-tasalukemissa.
Gnistan-valmentaja Petri Haapimaa oli pettynyt lopputulokseen.
– Liikaa hävittyjä kaksinkamppailuja ja KäPa pystyi rikkomaan peliä, joten emme saaneet pidettyä tempoa yllä. Valitettavasti lahjoitimme kaverille kaikki maalit, sillä ne pohjautuivat henkilökohtaisiin virheisiin. Ainoat positiiviset asiat olivat yksi sarjapiste sekä nyt alkava pieni loma otteluista, kertoi Haapimaa kamppailun päätyttyä.
Gnistan-toppari Pauli Kuusijärvi kävi ottelun jälkeen tikattavana ja hän on kunnossa.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Salmi, Kuusijärvi(55′ Aaltonen), Ndiaye, Hieta, Zolameso, Ahonen(77′ Mustonen), Wakui, Thurling, Kibona(84′ Akbar), Sihvola
Gnistan-KäPa 3-3 (2-1)
Maalit:
Gnistan: 35′ Salmi, 36′ Sihvola, 51′ Kuusijärvi
KäPa: 29′ Oma maali, 60′ Adawi, 74′ Alavaikko
Yleisömäärä: 696

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.