Otteluennakko: Ilves/2 vierailee Mustapekka Areenalla


Salon vierailulla hienosti voittoon noussut Gnistan pyrkii jatkamaan voittoputkeaan tiistaina Ilveksen kakkosjoukkueen kustannuksella. Ottelu pyörähtää käyntiin Oulunkylän Mustapekka areenalla klo 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.
Edellisessä ottelussaan Gnistan nappasi tärkeän vierasvoiton SalPasta lukemin 2-3. Etukäteen haastavaksi tiedetyssä kamppailussa isännät karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Cherif Ndiayen vain neljän minuutin sisään iskemät kaksi osumaa nostivat Kipinän tasoihin. Riemukkaan voitto-osuman puski Zakaria Kibona varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Kuudennen peräkkäisen sarjapeleissä saalistamansa voiton turvin Gnistan säilytti paikkansa sarjan kärjessä.
Sarjanousija Ilves/2 on osoittanut salonkikelpoisuutensa Kakkosessa nappaamalla kahdeksasta ottelusta 13 pistettä, joiden turvin tamperelaiset majailevat sarjan viidennellä sijalla. Edellisellä kieroksella Ilves/2 kaatoi Pallo-Iirot tylysti lukemin 8-0. Tätä ennen tamperelaiset ovat kaataneet kotonaan FC Jazzin ja Honka Akatemian. Vahvaa saldoa heikentävät niukat tappiot FC Espoota sekä EPS:a vastaan. Vierasotteluissaan keltavihreäpaidat ovat saalistaneet voiton Tampere Unitedista, tasapelin Käpylän Pallon vieraana, mutta KaaPo:a vastaan joukkue kärsi tappion.
Vahvan viime kauden päätteeksi Kolmosen lohkonsa voittanut Ilves/2 on väliporras Ilveksen A-juniorien ja edustusjoukkueen välillä. Joukkueen valmentaja on Topi Priha, joka toimii samalla myös Ilveksen A-juniorien pääpiiskurina. Prihan apuna on seuran pelaajakehityksestä vastaava Joni Lehtonen. Ilveksen kakkosjoukkue rakentuu edustusjoukkueen portteja kolkuttelevien A-juniorien varaan. Ainoa täksi kaudeksi muualta seuraan kiinnitetty pelaaja on Hakasta kasvattajaseuraansa palannut puolustaja Valtteri Hiilloskorpi. Lukuisista nuorista lahjakkuuksista merkittävimmässä roolissa ovat maaliahneet hyökkääjät Juho Heikkinen ja Jesse Huhtala sekä luottotoppari Roope Huhtala. Heidän ohellaan edustusjoukkueessakin vastuuta saanut vasen laitalinkki Eemeli Raittinen on joukkueen selkeitä avainhahmoja. Selkeisiin tulevaisuuden nimiin lukeutuu lisäksi keskikentän keskustassa viihtyvä Janne-Pekka Laine, joka on saanut merkittävästi vastuuta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa kesäkuun maaotteluissa.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla on hyvä sillä, sillä varmuudella sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat Elias Lappalainen, Richard Tiberi sekä Jegor Pauk.
Gnistanin riveihin talvella FC Viikingeistä siirtynyt Benjamin Thurling on iloinen uuden joukkueensa esityksistä alkukauden aikana.
– Alkukausi on mielestäni mennyt tasaisen hyvin ja olen erityisen iloinen siitä, että voittoja on tullut myös hieman heikommilla esityksillä. Edellinen ottelu Salossa näytti, että olemme joukkueena vahvoja yhdessä, sillä käänsimme 0-2-tappioasemasta ottelun voitoksi. Meidän asenne sekä joukkuehenki ovat hyvällä tasolla ja pienen otteluruuhkan johdosta olemme kierrättäneet pelaajistoa jonkin verran, mutta silti pelaamisen taso pysynyt hyvänä ja olemme voittaneet otteluita, kertoo Thurling.
Katsojan ABC:stä löydät lisäinfoa ottelutapahtumasta sekä mm. Mustapekka Areenan lähistön parkkipaikat. Gnistan Bar avaa ovensa tunti ennen ottelu alkua.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.