Otteluraportti: Gnistan kaatoi JIPPOn


Gnistan nappasi hienon 1-2-vierasvoiton JIPPOsta ja eteni tämän myötä Kakkosen Cupin finaaliin. Voiton myötä Gnistan lunasti myös paikan Suomen Cupin 16 parhaan joukossa.
Kamppailu käynnistyi melko tasaisissa merkeissä ja ensimmäisten minuuttien aikana maalipaikat loistivat poissaolollaan. Pikku hiljaa pelin edetessä kotijoukkue JIPPO sai luotua pienoista painetta Gnistan-maalille muutaman lyhyen ajan sisään annetun kulmapotkun johdosta, mutta vierasjoukkueen veräjä pysyi varjeltuna. 22. peliminuutilla kotijoukkueen kulmapotku tuotti kuitenkin tulosta, kun Risto Kahelin pääsi iskemään isännät 1-0-johtoon puskumaalilla.
Maalin jälkeen Gnistan sai paremmin pelin juonesta kiinni. 38. peliminuutilla vierasjoukkueen Aleksander Akbar pääsi kokeilemaan vapaapotkusta, mutta JIPPO-vahti Jirko Sorsa nappasi tarkan vapaapotkun alakulmasta kiinni. Muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistan nousi tasoihin, kun Joonas Salmi toimitti pallon maalille upean nousun päätteeksi ja Aleksander Akbar pääsi puskemaan vieraat tasoihin. Osuman myötä tauolle lähdettiin 1-1-tasalukemissa.
Ottelun toinen puoliaika alkoi räväkästi. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen JIPPOn avausmaalin iskenyt Risto Kahelin pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta yritys painui yli maalin. Heti perään Gnistania ottelussa vahvistanut Naoyuki Yamazaki vapautti tyylikkäällä nostolla Tuomas Mustosen, mutta JIPPO-vahti Sorsa oli hereillä ja ottelu jatkui tasatilanteessa. 55. peliminuutilla JIPPOn Aapi Helvelahdelle avautui loistopaikka viedä kotijoukkue johtoon, kun mies pääsi yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa kulmapotkusta avautuneesta paikasta, mutta Aatu Hakala oli hereillä Gnistan-maalilla.
Toisen jakson puolessa välissä Gnistan sai hyvän otteen pelistä ja joukkue onnistui luomaan muutaman maukkaan maalintekopaikan. 78. peliminuutilla nähtiin ottelun voittomaali, kun loukkaantuneen Jesse Ahosen tilalle vaihdettu Noah Kaijasilta murtautui vauhdilla rangaistusalueelle JIPPO-puolustuksen joutuessa rikkomaan nuorukaista. Tilanteesta tuomittiin Gnistanille rangaistuspotku, josta pallon verkon perukoille toimitti Tuomas Mustonen.
Ottelun lopussa tasoitusta hakenut JIPPO sai luotua painetta Gnistanin kenttäpuoliskolle, mutta hyvin taistelleet vieraat pitivät punapaidat kaukana maalistaan. Näin ollen Gnistan nappasi ottelusta 1-2-voiton hyvän esityksen päätteeksi.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen voittoon.
– Pitkän matkan jälkeen olimme alussa hieman unessa ja teimme pieniä virheitä. Tämän jälkeen pääsimme paremmin peliin mukaan. 20 minuutin kohdalla teimme taktisia muutoksia, jonka johdosta pääsimme tasoittamaan ottelun. Kokonaisuutena ottelussa oli enemmän taistelua kuin järkeä, mutta tietysti voitto oli meille erittäin hyvä juttu. On oltava tyytyväinen, että olemme voittaneet kaikki tämän kauden Suomen Cup –ottelut, sillä se tekee hyvää henkisesti. Lopussa meillä oli kentällä neljä 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa, jotka tulivat hyvin otteluun mukaan. Voiton lisäksi ottelusta jäi erikoisena kokemuksena mieleen, että jaoimme tauolle pukuhuoneen viereisen luistinradan luistelijoiden kanssa, kommentoi Nuccio.
JIPPO – IF Gnistan 1-2
Maalit:
JIPPO: 22’ Kahelin
IF Gnistan: 39’ Akbar, 78’ Mustonen rp.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Salmi, Tiberi, Ndiaye, Hieta, Yamazaki(84’ Halonen), Uusitalo, Ahonen(34’ Kaijasilta), Faal(88’ Conti), Akbar, Mustonen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.