Otteluennakko: Gnistan matkaa Kotkaan harjoitusotteluun

Kuva: Mikko Mäkelä

Talvikautensa vahvoin ottein aloittanut Gnistan matkustaa lauantaina Kotkaan KTP:n vieraaksi. Sarjakauteen valmistava harjoitusottelu alkaa Kotkan Arto Tolsa Areenalla kello 14:45.
Gnistanin talvikausi on sujunut toistaiseksi tappioitta. Suomen Cupissa Kipinä on edennyt voitosta voittoon ja Busmo Winter Cupissa jaettiin pisteet Kiffeniä vastaan. Viimeisimmässä ottelussaan Gnistan kaatoi Aleksander Akbarin ja Tuomas Mustosen osumilla joensuulaisen JIPPOn lukemin 1-2 selvittäen tiensä Kakkosen Cupin finaaliin. Ottelu KTP:tä vastaan on talvikauden ensimmäinen täysin panokseton harjoitusottelu.
Viime kaudet eri sarjatasolla viettäneiden joukkueiden edelliset sarjaottelut ovat kaudelta 2012. Kipinä vei kolmesta kohtaamisesta nimiinsä kaksi ja KTP yhden. Suomen Cupissa päädyttiin tammikuussa 2017 maalittomaan lopputulokseen ja viime vuoden helmikuisessa kohtaamisessa KTP oli vahvempi lukemin 2-0.
KTP selvitti vaihtelevista otteistaan huolimatta tiensä Suomen Cupin lohkovaiheesta jatkopeleihin. KTP on vahvistanut hyökkäystään paluumuuttaja Kasperi Liikosella, Tuukka Kurjella sekä Ykkösen kaikkien aikojen parhaalla maalintekijällä Kalle Multasella. Keskikentälle kotkalaiset ovat hankkineet Saku Leppäsen, Ralph Kottoyn sekä Antti Mäkijärven. KTP kohtaa tänään perjantaina Hongan harjoitusottelussa, joten on mielenkiintoista nähdä, että millaisella ryhmällä virolaisvalmentaja Argo Albeiter lähtee liikkeelle lauantaina Gnistania vastaan.
Gnistanilta ottelusta ovat sivussa pitkäaikaispotilas Touko Laakkosen lisäksi Saloum Faal, Jesse Ahonen, Patrick Aaltonen sekä Aleksander Akbar. Oulunkyläläisten kokoonpanossa saatetaan nähdä lauantaina muutamia testipelaajia.
Päävalmentaja Roberto Nuccio näkee kauden ensimmäisen harjoitusottelun tulevan hyvään ajankohtaan.
– Tähän asti kautta olemme pelanneet vain kilpailullisia otteluita, joten harjoitusottelu tulee meille hyvään saumaan. Mukavaa päästä kokeilemaan uusia asioita kentällä, kertoo Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.