Katsaus Vaasan Palloseuraan

Kuva: Harri Bragge

Gnistan saa perjantaina vieraakseen Suomen Cupin neljännesvälierässä Veikkausliigassa pelaavan Vaasan Palloseuran. Ottelun ennakkoliput myy Tiketti.
Vuonna 1924 perustettu VPS palasi maamme korkeimmalle sarjatasolle kauden 2005 päätteeksi, kun Ykkösessä toiseksi sijoittuneet vaasalaiset kaatoivat Rovaniemen Palloseuran liigakarsinnoissa. Historiansa aikana kaksi Suomen mestaruutta voittaneet raitapaidat ovat pelanneet tuosta lähtien yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa.
Viime kaudella Veikkausliigassa kuudenneksi sijoittunut VPS aloitti vuoden 2019 Suomen Cupin vahvasti, sillä vaasalaiset nappasivat heti alkuun voitot SJK:sta, RoPS:ta sekä KuPS:ta. Voittojen myötä VPS:n jatkopaikka Suomen Cupissa oli käytännössä sinetöity ennen sen viimeisiä otteluita, joissa joukkue kärsi tappiot KPV:lle sekä Ilvekselle. VPS:n tehokkain pelaaja Suomen Cupin otteluissa on ollut seuraa pitkään edustanut jamaikalaishyökkääjä Steven Morissey, joka on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa kolmesti. Suomen Cupin otteluiden lisäksi VPS on pelannut yhden harjoitusottelun, kun joukkue kohtasi viime viikon perjantaina Uumajassa Ruotsin pääsarjajoukkue GIF Sundsvallin. Reissu länsinaapuriin ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti, sillä ottelu jouduttiin keskeyttämään puolen tunnin pelin jälkeen rankan lumisateen johdosta tilanteessa 1-1.
Tarkkaile heitä:
Steven Morissey
Kokenut jamaikalaishyökkäjä palasi VPS:n riveihin Tanskasta kaudella 2013. Heikon viime vuoden jälkeen Morissey on ollut tehokas kuluvan talvikauden otteluissa, sillä mies on tehnyt neljä maalia kuuteen otteluun. Aloittaa jo kahdeksan Veikkausliigakauden VPS:n riveissä.
Sebastin Strandvall
32-vuotias VPS:n keskikentän moottori kuulunee joukkueensa avainpelaajiin myös ensi kaudella. Viime kausina kapteenin nauhaan kantanut Strandvall tekee kentällä lujasti töitä molempiin suuntiin. Miehen veli Andreas Strandvall edusti Gnistania kausina 2016 sekä 2017.
Konstantinos Stavrothanasopoulos
Nopea laitapelaaja allekirjoitti viime viikolla raitapaitojen kanssa ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Ennen Suomeen siirtymistään 27-vuotias ”Kostas” pelasi muutaman kauden Ruotsissa, jossa otteluita kertyi maan toiseksi sekä kolmanneksi korkeimmilla sarjatasoilla. Kykenee pelaamaan myös kärjessä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.