Gnistan taipui VPS:lle Suomen Cupissa

Gnistan ja VPS taistelivat perjantai-iltana Oulunkylän Mustapekka Areenalla pääsystä Suomen Cupin puolivälieriin. 417 katsojan edessä pelatussa ottelussa Gnistan antoi hyvän vastuksen Veikkausliigassa pelaavalle vastustajalleen, joka käänsi koitoksen nimiinsä vasta jatkoajalla numeroin 1-3.

Gnistan luovutti pallonhallinnan VPS:lle heti alusta lähtien keskittyen puolustamaan syvältä. Puoliajan paras maalipaikka avautui Jerry Voutilaisen esityöstä Steven Morrisseylle, jonka laukaus oli kuitenkin helppo torjuttava Aatu Hakalalle.
Eero-Matti Auvinen pääsi puskemaan Martti Haukiojan kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui yli. Tarkkaan puolustukseen sekä vastaiskuihin keskittyneen Gnistanin paikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Ilmari Hietan laadukas pystysyöttö vapautti Tuomas Mustosen puolittaiseen läpiajoon, mutta tilanne kuivui kasaan VPS:n puolustuksen katkaistua Mustosen taaksepäin kohdistetun syötön.
Heti toisen puoliajan alkuun kotiyleisö sai aihetta juhlaan. Aleksander Akbar pääsi laukomaan, mutta VPS-puolustaja ehti blokkaamaan laukauksen ja pallo vietiin kulmalipulle. Akbar lähetti kierteisen pallon kohti maalia ja kulmapotku päätyi suoraan takanurkkaan yllättäen VPS-maalivahti Martin Kompallan.
Kipinä keskittyi johtoasemassa puolustamaan vielä aiempaakin tarkemmin. Ottelun seuraava hyvä maalipaikka avautui kuitenkin 56. peliminuutilla terävän vastaiskun päätteeksi Aleksander Akbarin keskityksestä puskemaan päässeelle Saloum Faalille. Faal ei kuitenkaan aivan yltänyt puskemaan palloa kohti maalia.
Tappioasemaan joutuneen VPS:n painostus kasvoi puoliajan edetessä. Steven Morrissey ei kulmapotkun jälkitilanteesta auenneesta paikastaan onnistunut, mutta 77. minuutilla Jerry Voutilainen laukoi pelin tasoihin näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi.
Ottelun lopussa ratkaisua jo varsinaisen peliajan puitteissa hakenut VPS loi kovaa painetta Gnistanin alueelle, mutta hyvin puolustanut Kipinä piti vieraat poissa laadukkailta maalipaikoilta. Näin ollen ottelussa edettiin 30 minuutin jatkoajalle.
Jatkoajalla VPS käänsi koitoksen nimiinsä iskien voittomaalin jo 2 minuutin pelin jälkeen. Epäonnekkaiden pomppujen kautta Samu Alanko pääsi liukumaan pallon verkkoon. Gnistanilta ei enää riittänyt virtaa kunnon takaa-ajoon VPS:n hallitessa peliä pallonhallinnan turvin.
Ottelu ratkesi lopullisesti 113 minuutin kohdalla, kun Samu Alanko vapautti syötöllään Mamadou Sarrin iskemään pallon etukulmaan ohi Hakalan.
Gnistan – VPS 1-3 (0-0)
Maalit:
Gnistan: 48′ Akbar
VPS: 77′ Voutilainen, 92′ Alanko, 113′ Sarr
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Ndiaye, Tiberi, Lappalainen(55′ Kuusijärvi), Salmi(81′ Kibona), Tiihonen, Osei(109′ Ahonen), Akbar(70′ Sihvola), Faal, Mustonen

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.