Otteluraportti: Gnistan kaatoi Honka Akatemian Espoossa

Kuva: Arto Alho

Gnistan kaatoi Honka Akatemian komeasti lukemin 1-3 varmistaen paikkansa Kakkosen Cupin neljän parhaan joukossa. Matinkylän tekonurmella käydyssä kamppailussa Gnistan oli suurimman osan ajasta hallitsevampi osapuoli, mutta vasta Aleksander Akbarin yliajan osuma ratkaisi ottelun lopullisesti Gnistanin hyväksi.
Kipinä otti pallonhallinnan itselleen ottelun alkuhetkistä lähtien. Ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantui kuitenkin isännille Pauli Katajamäen röyhkeän nousun päätteeksi, mutta Gnistan-vahti Aatu Hakala torjui laukauksen vaivattomasti. Gnistan terävöitti hyökkäyspeliään puoliajan edetessä. Pelikellon tikittäessä 22 minuuttia Tuomas Mustonen järjesti pallonriiston jälkeen mainion laukaisupaikan Onni Tiihoselle rangaistusalueen rajalle ja hetkeä myöhemmin Mustonen iski Gnistanin 0-1-johtoon laukomalla hallitusti rangaistuspotkun verkon perukoille. Rangaistuspotkun aiheutti Aleksander Akbarin vahva murtautuminen vasemmalta laidalta pakottaen vastustajan puolustajan rikkomaan.
Akbarilla oli itsellään mainio paikka lisätä Gnistanin johtoa 29. peliminuutilla, mutta Honka-vahti Alex Kivimäki torjui matalan laukauksen. Vain muutama minuutti myöhemmin Onni Tiihonen esitti näyttävän kaukolaukauksen noin 25 metristä, mutta Kivimäki nappasi keskelle suuntautuneen laukauksen varmoin ottein. Tauolle lähdettiin Gnistanin 0-1-johdossa.
Gnistan avasi toisen puoliajan räväkästi Saloum Faalin jatkaessa Jesse Ahosen loistavan keskityspallon ohi vastaan tulleen Alex Kivimäen. Kahden maalin tappioasemassa Honka Akatemian oli satsattava kaikkensa hyökkäyspeliin, mutta Gnistan-puolustus pelasi isäntien pienoisessa hallinassa varmoin ottein.
Hongan hyökätessä vieraat satsasivat teräviin vastaiskuihin ja parhaat maalipaikat nähtiin Gnistanin toimesta, mutta rangaistusalueelta laukomaan päässeet Naoyuki Yamazaki sekä Tuomas Mustonen eivät paikoistaan onnistuneet. Isäntien Joona Rämö laittoi pelin jännittäväksi tuikkaamalla Honka Akatemian kavennuksen yliajan alkuhetkillä. Keltapaitojen toiveet romutti Antti Uusitalon syötöstä läpiajoon karannut Aleksander Akbar iskemällä lopullisen sinetin pelikellon käytyä jo yliajan kolmatta minuuttia.
Hyvää talvikautta pelaava Gnistan-toppari Richard Tiberi oli tyytyväinen joukkueensa työmoraaliin.
– Ottelu oli hyvin meidän hallussa ja annoimme vastustajan pitää palloa vaarattomalla alueella. Joissain tilanteissa olimme jopa liian suoraviivaisia, joten hieman pitää saada lisää malttia pallon kanssa. Oli hienoa nähdä miten joukkue paiski yhdessä töitä kentällä. Varsinkin Abun (Aleksander Akbar) panos työnteossa oli tänään merkittävä, kertoi Tiberi ottelun päätyttyä.
Honka Akatemia – Gnistan 1-3
Maalit:
Honka Akatemia: 90+1′ Rämö
Gnistan: 23′ Mustonen rp., 51′ Faal, 90+3′ Akbar
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Tiberi, Lappalainen, Salmi, Tiihonen, Yamazaki(88′ Uusitalo), Ahonen, Faal, Akbar, Mustonen(83′ Kibona)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.