Otteluennakko: Gnistan vierailee Kauniaisissa lauantaina

Kuva: Arto Alho

Tulevalla kaudella samassa Kakkosen lohkossa pelaavat Gnistan ja Grankulla IFK ratkaisevat lauantaina Suomen Cupin lohkonsa jatkoon menijän. Ottelu polkaistaan käyntiin Kauniaisten Wolkswagen hallissa kello 14:30.
Gnistan avasi taipaleensa Suomen Cupissa 2-1-voitolla Viikingeistä Tuomas Mustosen ja Saloum Faalin vastattua keltapaitojen osumista. GrIFK:n kaatoi Viikingit viime viikon lauantaina lukemin 3-1, joten Gnistan tarvitsee Kauniaisista voiton, mikäli se haluaa Kakkosen Cupin jatkopeleihin.
Joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa huhtikuussa pelatussa harjoitusottelussa, jossa Gnistan onnistui kaatamaan GrIFK:n tasaisen koitoksen päätteeksi lukemin 3-1. Sarjapeleissä Kauniaisten ylpeys on ollut Gnistanille hankala vastustaja kuluvalla vuosikymmenellä, sillä yhdeksästä kohtaamisesta keltapaidat ovat onnistuneet voittamaan ainoastaan yhden.
GrIFK:lla on tällä hetkellä kasassa 18 pelaajasopimusta, joista puolet on uusia. Mielenkiintoisia nimiä ovat Hongan organisaatiosta Kauniaisiin siirtynyt Sebastian Veijola sekä MYPAsta saapunut Kaan Kovanen, joka teki viime kaudella tuhoisaa jälkeä Anjalankoskella. Kovanen avasi uransa GrIFK-paidassa upeasti iskemällä kaksi maalia Viikinkien verkkoon viime viikon Suomen Cupin ottelussa. Jo vuosia seuraa edustaneista avainpelaajista jatkosopimuksen ovat allekirjoittaneet mm. Lassi Luoto sekä Samuel Langhoff.
Viime kauden päätyttyä GrIFK:n uudeksi päävalmentajaksi nimitetty 35-vuotias Kimmo Kantola näkee Gnistanin olevan hyvä haaste joukkueelleen.
– Odotan tasaista kamppailua. Gnistan saa pientä etua siitä, että joukkueella on pidempi yhteinen historia pelaajiston sekä valmennuksen kanssa. Meillä on tapahtunut muutoksia melko lyhyessä ajassa, joten luonnollisesti menee hetki aika ennen kuin kaikki toimii. Roberto Nuccio osaa organisoida joukkueensa puolustuspelin hyvin, joten kohtaamme varmasti vaikeasti murrettavan Gnistanin, joka on saanut muutaman hyvän vahvistuksen. Tämä ottelu on hyvä haaste meidän nuorelle joukkueellemme, kertoo Kantola.
Gnistanin kokoonpanosta varmuudella puuttuvat pelikieltojaan kärsivät Cherif Ndiaye sekä Gullit Zolameso.
Hyökkääjä Tuomas Mustonen löytää parannettavaa Gnistanin kauden avanneesta Viikingit -ottelusta, mutta samalla mies näkee kamppailussa olleen myös positiivisia asioita.
– Oli tärkeää saada hyvä tulos Viikinkejä vastaan, vaikka emme olleet harjoitelleet joukkueena montaa kertaa yhdessä. Tuossa kamppailussa vauhtia oli enemmän kuin järkeä, mutta se kuuluu asiaan, kun kaikilla on kova näyttämisen halu. Virheitä sattui molemmille joukkueille jonkin verran, mutta varsinkin toisella jaksolla olimme niskan päällä. Näytimme ottelussa luonnetta, vaikka kentällä sattui kaikenlaista. Yhteispeli varmasti hioutuu ajan kanssa paremmaksi, mutta hyökätessä meidän tulee olla tehokkaampia sekä maltillisempia lauantain ottelussa. Tämän lisäksi meidän täytyy saada virheet minimiin, kertoo Mustonen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.