Otteluraportti: Gnistan taipui FC Vaajakosken vieraana

Kuva: Arto Alho

Gnistan ja FC Vaajakoski kohtasivat Kakkosen A-lohkon kamppailussa lauantaina. Kotijoukkue FC Vaajakoski käytti omat paikkansa tehokkaammin ja pisteet jäivät isännille maalein 2-1. Tappion myötä Gnistanin haaveet nousukarsinnoista kuolivat lopullisesti.
Gnistan aloitti kamppailun vahvasti ja ottelun ensimmäiset minuutit vierasjoukkue hallitsi palloa. Pelin ensimmäinen vaarallinen maalipaikka siunaantui Gnistanin japanilaisvahvistus Naoyuki Yamazakille, joka pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta keltapaitojen epäonneksi yritys painui ohi Vaajakosken maalin. Pelin edetessä kotijoukkue Vaajakoski pääsi pikku hiljaa paremmin mukaan ja onnistui luomaan muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä.
Ottelun avausmaali nähtiin 34. peliminuutilla, kun Gnistan-puolustaja Jani Kaukomaa joutui rikkomaan isäntien Topi Järvistä rangaistuspotkun arvoisesti. Järvinen asteli pallon taakse ja laukoi FC Vaajakosken 1-0-johtoon. Heti maalin jälkeen Gnistanille avautui hyvä mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun Aleksander Akbar murtautui vasemmalta kohti Ville Viljalan vartioimaa maalia, mutta yritys jäi vaisuksi. Juuri ennen jakson loppua Akbar pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta, mutta Viljala oli hereillä maalillaan torjuen kovan laukauksen, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.
FC Vaajakoski aloitti toisen puoliajan vahvasti. 52. peliminuutilla Niko Högbacka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus painui hieman ohi Gnistan-maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin keltapaitojen Marko Koskinen menetti pallon omalla kenttäpuoliskolla vaarallisesti Topi Järviselle. Vaajakoskelainen kirmasi puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa, sillä peliväline painui ohi maalin.
Kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon 62. peliminuutilla, kun Niko Lohen upea laukaus rangaistusalueen rajalta painui Gnistan-maalin kattoon. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi Gnistanille, mutta maalipaikat jäivät vähiin Vaajakosken puolustaessa tiiviisti. Kaivattu kavennusmaali nähtiin noin 15 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Jesse Ahonen tinttasi upean kaukolaukauksen myötä pelin lukemiin 2-1.
Ottelun lopussa Gnistan haki raivoisasti kavennusta ja sai luotua useamman hyvän maalipaikan, joista parhaimmat siunaantuivat Jani Kaukomaalle sekä Naoyuki Yamazakille, mutta vaajakoskelaiset kestivät, joten pisteet jäivät isännille maalein 2-1.
Gnistan-hyökkääjä Aleksander Akbar harmitteli ottelun jälkeen huonoa suoritusta sekä jakoi kiitosta kannattajille.
– Vastustaja oli mielestäni heikko tänään, mutta pelasimme itsekin huonosti. Ottelu oli meille vaikea ja tietyllä tapaa kuvasi kautta todella hyvin. Iso kiitos meidän kannattajille, jotka olivat paikalla tässäkin vierasottelussa. Ensi viikon lauantaina edessä kauden viimeinen ottelu, josta lähdemme hakemaan hyvää päätöstä kaudelle, kommentoi Akbar.
Gnistanin kauden viimeinen ottelu pelataan ensi viikon lauantaina Mikkelin Palloilijoita vastaan. Kamppailu alkaa Mustapekka Areenalla klo 15.00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.