Hertzin otteluraportti: Gnistan nousi tasapeliin JäPS:ä vastaan

Kuva: Mia Kujala

Gnistan ja JäPS tasasivat pisteet Kakkosen A-lohkon ottelussa Mustapekka Areenalla. Vieraat siirtyivät nopeasti kahden maalin karkumatkalle, mutta Gnistan kiri lopussa tasoihin.
Heti ottelun toisella minuutilla Gnistan oli siirtyä johtoon, kun Gullit Zolameson keskitys oli pomppia omaan maaliin JäPS-puolustuksen kautta. Ottelun 5. peliminuutilla JäPS pääsi käytännössä ensimmäistä kertaa Gnistanin kenttäpuoliskolle, kun Ville Ahola rynnisti oikealta rangaistusalueen sisään. Aholan matala laukaus yllätti Gnistan-vahti Aatu Hakalan pienestä kulmasta ja vieraat siirtyivät johtoon.
Gnistan oli lähellä tasoitusta, kun Aleksander Akbar pääsi laukomaan rangaistusalueen vasemmalta puolelta, mutta yritys jysähti JäPS-maalin tolppaan. Hieman ennen jakson puolta väliä JäPS oli lähellä siirtyä 0-2-johtoon, kun Kron Rexhepi karkasi isäntien puolustukselta, mutta Niko Tirkkonen ehti liukua väliin. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta JäPS lisäsi johtoaan, kun Ali Mahdi Abdirashid puski vieraat kahden maalin karkumatkalle.
31. peliminuutilla Gnistan sai kaivatun kavennusmaalin. Aleksi Ristola voitti kaksinkamppailun vieraiden rangaistusalueella, mutta JäPS-vahti Janne Laiho torjui yrityksen. Paluupalloon rynnistänyt Aleksander Akbar oli kuitenkin hereillä ja nikkasi pelivälineen maaliin päällään. Maalin jälkeen Gnistan sai otteen ottelusta luoden muutaman loistavan maalipaikan, mutta viimeistely ontui. Tauolle lähdettiin vieraiden 1-2-johdossa.
Kamppailun toinen puoliaika alkoi tasaisesti. Ensimmäinen maalipaikka siunaantui Gnistanille, kun Naoyuki Yamazaki vapautti upealla syötöllä Ristolan läpiajoon, mutta hyökkääjän nosto painui yli JäPS-maalin. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistanilla avautui uusi mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun keltapaidat pääsivät vastahyökkäykseen, mutta Janne Laiho katkaisi viime hetkellä Teimuraz Apriamashvilin syötön Aleksander Akbarille.
Läpi toisen jakson ottelun panos näkyi kentällä pienenä hermostuneisuutena. Pitkään näytti siltä, että maalipaikat pysyvät visussa piilossa, kunnes jakson lopussa alkoi tapahtumaan. 79. peliminuutilla JäPS:n Albin Rashica rynnisti läpiajoon, mutta Gullit Zolameso juoksi sinipaidan kiinni horjuttaen samalla tasapainoa, jonka johdosta laukaisuyritys jäi vaisuksi.
Hetken päästä Gnistanin Aleksi Ristola nousi röyhkeästi vieraiden rangaistusalueelle. Vieraiden puolustus joutui rikkomaan, joten pallo vietiin rangaistuspilkulle. Aleksander Akbar asteli pallon taakse ja sijoitti pelivälineen tarkasti maaliin. Ottelun lisäajalta ei draamaa puuttunut. Ensin JäPS:n Ali Mahdi Abdirashid pääsi puskemaan kulmapotkusta pallon Gnistan-maalin rimaan ja aivan lisäajan lopussa Aleksi Ristola toimitti pallon vieraiden maaliin, mutta ottelun erotuomari hylkäsi osuman rikkeen johdosta. Pisteet päätyivät siis jakoon maalein 1-1.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen.
– Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen saimme pelin hyvin haltuun, mutta valitettavasti olimme jo kaksi maalia tappiolla. Mielestäni olimme tänään parempi kuin vastustaja, josta kertoo lukuisat maalipaikat, mitä saimme luotua. JäPS:n ensimmäinen maali oli harmittava, sillä olemme treenanneet koko viikon vastaavanlaisia tilanteita. Kokonaisuuteen olen erittäin tyytyväinen sekä ylpeä siitä, miten pelaajat taistelivat loppuun saakka. Harmillisesti jouduimme vaihtamaan hyvin aloittaneen Vili Roivaisen pois ensimmäisellä puoliajalla, mutta valitettavasti minun oli pakko reagoida pelin kulkuun. Vaihto ei ollut missään nimessä Vilin syy. Kentälle tullut Cherif Ndiaye ei ollut avauksessa, koska vielä maanantaina hänellä oli takareidessä sentin mittainen revähdys, kertoo Nuccio.
Gnistanin kausi jatkuu vierasottelulla 15.9. Myllykoskella. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan 29. syyskuuta, kun Mikkelin Palloilijat saapuvat vieraaksi Mustapekka Areenalle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.