Ravintola Capperin otteluraportti: Gnistan kaatoi PEPOn kärkikamppailussa

Kuva: Olli Myllys

Gnistan paranteli asemiaan A-lohkon kärkitaistossa kaatamalla PEPOn sunnuntai-iltana lukemin 3-1. Teemu Pastilan kaksi osumaa ensimmäisellä puoliajalla näyttivät jo ratkaisevan pelin, mutta miesalivoimalla hyvin taistelleen PEPOn kaato sinetöityi vasta lisäajalla Gullit Zolameson osuman myötä.
Odotusten mukaisesti kärkiottelun alku oli tasainen. Kymmenen minuutin kohdalla PEPOn toppari Alieu Ceesay joutui alimpana pelaajana rikkomaan läpiajoon rynnistänyttä Aleksi Ristolaa rangaistuspotkun sekä punaisen kortin arvoisesti. Pallon taakse asteli Teemu Pastila, joka upotti pelivälineen hallitusti oikeaan ylänurkkaan. Gnistan oli lähellä lisätä johtoaan vain kuusi minuuttia myöhemmin, mutta Graig Hill onnistui torjumaan vahvasti rangaistusalueelle murtautuneen Aleksander Akbarin matalan laukauksen.
Miesalivoimalla suoraviivaisesti pelannut PEPO sai ottelusta hetkellisen otteen jakson puolessa välissä ja etenkin lilapaitojen kulmapotkut olivat odotetun vaarallisia. Vieraat saivat kulmapotkusta pallon maaliin, mutta Gnistanin onneksi tuomari hylkäsi osuman rangaistusalueella tapahtuneen rikkeen vuoksi. 34. peliminuutilla Teimuraz Apriamashvili vapautti Gullit Zolameson, joka nousi röyhkeästi rangaistusalueelle ja tarjoili Teemu Pastilalle, jolla oli helppo työ sijoittaa Gnistan 2-0-johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin olivat Pastila ja Ristola pahanteossa, mutta tällä kertaa Graig Hill onnistui torjumaan molempien yritykset.
Toisen puoliajan alussa Gnistan otti pallonhallinnan itselleen vajaalla pelannutta PEPOa vastaan. Kotijoukkue sai luotua muutaman loistavan paikan ensimmäisen 20 minuutin aikana, mutta Aleksi Ristolan sekä ylärimaan täräyttäneen Gullit Zolameson yritykset eivät lisänneet Gnistanin johtoa.
Hyvin pelissä mukana sinnitellyt PEPO nousi 75. minuutilla mukaan pistetaisteluun Markus Koistisen laukoessa pallon etukulmasta sisään terävän murtautumisensa päätteeksi. Maalin jälkeen PEPO sai luotua muutaman vaarallisen näköisen hyökkäyksen, mutta viimeistely ontui. Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajalla, kun Zolameso ampui rangaistusalueen rajalta Gnistanin 3-1-johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Näin ollen lohkovoiton kannalta erittäin tärkeät pisteet jäivät Oulunkylään.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen kotijoukkueen esitykseen.
– Ottelun alku oli meiltä erinomainen ja loimme muutamia erittäin hyviä maalintekopaikkoja. Ensimmäiseen maalin johtaneessa tilanteessa vastustajan toppari teki ison virheen ja tämän seurauksena joutui rikkomaan Aleksia, joka olisi tehnyt tilanteesta maalin. Pallonhallinta oli meillä läpi ottelun, jonka myötä meillä oli mahdollisuudet tehdä monta maalia. Loppukauden aikana haluan, että joukkue jättää kaikkensa kentälle ja lähdemme yrittämään voittoa jokaisesta ottelussa, kommentoi Nuccio.
Kärkikamppailua oli saapunut seuraamaan komeasti 527 katsojaa. Sarjan kärkipaikan haltuunsa ottaneet keltapaidat jatkavat pelejään ensi lauantaina Klaukkalassa NJS:ää vastaan. Kipinä pelaa seuraavan kerran kotiyleisön edessä 1.9. Järvenpään Palloseuran saapuessa Oulunkylään.
Gnistan – PEPO 3-1 (2-0)
Maalit:
Gnistan: 13′ Pastila, 34′ Pastila, 90+2′ Zolameso
PEPO: 75′ Koistinen
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Ndiaye, Koskinen, Kaukomaa, Zolameso, Tirkkonen, Apriamashvili, Yamazaki, Pastila(80′ Faal), Ristola(90+1 Kibona), Akbar(80′ Ahadi).

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.