Otteluraportti: Gnistan jäi tasapeliin JIPPOa vastaan

Kuva: Olli Myllys

Gnistan ja JIPPO tasasivat pisteet Oulunkylän Mustapekka Areenalla lauantai-iltana. Ottelu eteni pitkään Gnistanin johdossa, mutta JIPPO kiri lopussa tasoihin Miko Mäkirinteen osumalla.
Gnistan sai otteluun loistavan alun, kun debyyttiään keltapaidassa pelannut Saloum Faal karkasi läpiajoon 3. peliminuutilla ja sijoitti pallon vieraiden maaliin.
Heti maalin jälkeen joensuulaisten Niko Niemeläinen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus suuntautui päin Gnistan-vahti Aatu Hakalaa. Räväkän alun jälkeen ottelun kulku rauhoittui hetkellisesti. Ensimmäisen jakson puolessa välissä Gnistanille avautui loistava mahdollisuus lisätä johtoaan, kun Naoyuki Yamazaki sekä Teemu Pastila pääsivät laukomaan lähietäisyydeltä, mutta yritykset jäivät vaisuiksi.
Hieman ennen jakson loppua Zakaria Kibona murtautui röyhkeästi JIPPOn rangaistusalueelle, mutta vieraiden maalivahti Jirko Sorsa ehti laukauksen eteen. Jälkitilanteesta Teemu Pastilalle avautui loistava paikka maalintekoon, mutta yritys painui yli maalin. Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.
JIPPO aloitti toisen puoliajan väkevästi, kun joensuulaisten Miko Mäkirinne pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteksi. Aatu Hakala oli kuitenkin hereillä Gnistan-maalilla ja poimi pallon vasemmasta alakulmasta. Toisen puoliajan edetessä pelin painospiste siirtyi Gnistanin kenttäpuoliskolle ja vieraat saivat luotua muutamia puolittaisia maalintekopaikkoja, mutta yrityksen jäivät vaisuksi.
79. peliminuutilla Gnistan oli lähellä lisätä johtoaan, kun vaihdosta kentälle tullut Aleksander Akbar nousi sähäkästi vieraiden rangaistusalueelle pelaten pallon Jesse Ahoselle, mutta JIPPOn puolustus pääsi väliin viime hetkellä estäen maalitekoyrityksen. Ottelun käännekohta nähtiin lisäajalla, kun JIPPOlle tuomittiin rangaispotku. Pallon taakse asettui Miko Mäkirinne, joka sijoitti pelivälineen ohi Aatu Hakalan. Maalin myötä ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio harmitteli ottelun lopussa käsistä valunutta voittoa.
– Aloitimme ottelun hyvin ja teimme heti alkuun hienon maalin. Tämän jälkeen meillä oli useita paikkoja, joista olisimme voineet ratkaista ottelun. Toisella puoliajalla peli oli tasaisempi. Valitettavasti viimeisillä sekunneilla teimme tyhmiä virheitä, jonka seurauksena JIPPO sai rangaistuspotkun. Vielä on paljon pelejä jäljellä ja kotiottelussa PEPOa vastaan panokset ovat isot, kertoo Nuccio.
Gnistanin seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 19. elokuuta, kun lohkon kärkitilaa hallussaan pitävä PEPO saapuu vierailulle Mustapekka Areenalle. Tätä ennen Gnistan pelaa vierasottelun ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa FC Viikinkien vieraaksi Vuosaareen.


Gnistan – JIPPO 1-1 (1-0)

Maalit:
Gnistan: 3′ Faal,
JIPPO: 92′ Mäkirinne

Yleisömäärä: 439

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Koskinen, Kaukomaa, Kibona (76′ Akbar), Yamazaki (59′ Ahonen), Tiihonen, Zolameso (66′ Ndongala), Roivainen, Pastila, Faal, Apriamashvili.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.