Otteluraportti: Gnistan ja Viikingit tasasivat pisteet Heteniityllä

Kuva: Arto Alho

Gnistan ja Viikingit päätyivät tasapeliin lauantai-illan ottelussa. Vuosaaressa Heteniityn nurmella pelatussa kohtaamisessa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa, mutta pisteet päätyivät jakoon lukemin 0-0.
Paikallisottelu alkoi hyvin hieman tunnustelevasti ja ottelun panos kärkikamppailun osalta näkyi kentällä molempien joukkueiden pelaamisessa. Illan ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin 16 minuutin pelin jälkeen, kun Gnistanin Saloum Faal pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta sijoitus painui yli isäntien maalin. Vain hetki tämän jälkeen Viikingit kolisti Gnistan-maalin tolppaa vapaapotkun jälkitilanteesta. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsioksi, joten peli jatkui vieraiden vapaapotkulla.
Ensimmäisen jakson puolessa välissä pelin hallinta siirtyi hienoisesti Gnistanille. Myös Viikingit sai luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta kentän molemmissa päädyissä viimeistelyt ontuivat. Ottelun 34. peliminuutilla vieraiden Jesse Ahonen tarjoili namupassin takatolpalle rynnistäneelle Aleksander Akbarille, jonka viimeistely yritys hyvästä paikasta jäi vaisuksi. Puoliajan lopussa punapaitainen kotijoukkue pääsi muutamaan vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen, jotka kuitenkin tyrehtyivät heikkoihin viimeisiin ratkaisuihin.
Toisella puoliajalla Gnistan otti selkeämmin pelin haltuunsa. Perjantaina Gnistanin kanssa sopimuksen tehnyt Aleksi Ristola vaihdettiin kentälle 51. peliminuutilla ja mies toi uutta virtaa keltapaitojen pelaamiseen. Vain hetken kentällä oltuaan Ristola vapautti Saloum Faalin puolittaiseen läpiajoon, mutta Viikinkien puolustus siivosi maaliviivan tuntumasta gambialaisen yrityksen.
Paikallispeliin kuuluen tunteet kuumenivat ajoittain puolin ja toisin, joten ottelun erotuomari joutui näyttämään peräti viisi kertaa keltaista korttia toisen puoliajan aikana. Pelin edetessä Gnistan otti pallon yhä vahvemmin haltuunsa, mutta vierailijat puolustivat hyvin estäen keltapaitojen murtautumisyritykset. Kuuman ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin, kun Naoyuki Yamazaki vapautti Aleksi Ristolan läpi, mutta isäntien puolustaja Jesse Mutikanen pääsi katkomaan yrityksen Gnistanin vaihtopenkin vaatiessa rangaistuspotkua. Hieman ennen varsinaisen peliajan loppua Viikinkien Cheikh Toure pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi rangaistusalueen rajalta, mutta yritys painui hiukan yli Aatu Hakalan vartioiman maalin. Toisen puoliajan kulun mukaisesti Gnistan haki vimmatusti voittomaalia lisäajalla, mutta yritysten pysähtyessä isäntien puolustukseen pisteet jaettiin tasan maalein 0-0.
Debyyttiottelunsa Gnistanissa pelannut Cherif Ndiaye oli tyytyväinen joukkueen esityksen lisäksi myös omaan pelaamiseen.
– Oli mukavaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa, sillä edellisestä ottelusta on vierähtänyt jo useampi kuukausi. Ottelun alku oli luonnollisesti vaikea, koska vie aikansa oppia uusien joukkuetovereiden ajatukset kentällä. Joukkueen pelasimme mielestäni hyvin ja jatkamme taistelua lohkon kärkisijasta loppuun saakka, kertoo Ndiaye.
Gnistanin osalta kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun sarjakärki PEPO vierailee Oulunkylässä. Kärkitaiston otteluisäntänä toimii Ravintola Capperi.

FC Viikingit – IF Gnistan 0-0
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Zolameso, Kaukomaa, Ndiaye, Roivainen (58′ Tirkkonen), Faal, Yamazaki, Apriamashvili, Ahonen (51′ Ristola), Pastila (82′ Tiihonen), Akbar.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.