Otteluraportti: Gnistan ja NJS tasapeliin lauantai-illan kohtaamisessa

Kuva: Arto Alho

Gnistan ja NJS tasasivat pisteet lauantai-illan ottelussa. Klaukkalan keskuskentällä käydyssä kamppailussa Gnistan hallitsi suurimman osan ottelusta, mutta rajusti vastaan taistellut kotijoukkue venyi 1-1 tasapeliin.


Gnistan otti ottelun hallintaansa heti alkuminuuteista lähtien, mutta pallonhallinta ei johtanut maalipaikkoihin. Tarkkaan puolustuspeliin keskittynyt NJS sai mahdollisuutensa 19. minuutilla Gnistanin puolustuksen haparoinnin seurauksena. Ensin hyvin vastaan tullut Aatu Hakala onnistui katkaisemaan puolittaisen läpiajon, jonka jälkeen ylärima pelasti Gnistanin, mutta paluupalloon päässyt Tino Purme sooloili itsensä näyttävästi läpi sijoittaen lopulta hallitusti pallon verkkoon.
Gnistanille siunaantui 27. minuutilla hyvä paikka tasoitusosumaan, kun Gullit Zolameso laukoi Niko Tirkkosen tarjoilusta niukasti ohi maalin. Pallonriistot keskialueella johtivat lukuisiin nopeatempoisiin hyökkäyksiin, mutta tehoton hyökkäyspeli sekä NJS:n puolustus maalivahti Otso Knuuttilan johdolla pitivät keltapaidat maaleitta taukovihellykseen saakka.
Toisella puoliajalla keltaisten hallitsemien alkuminuuttien paras paikka siunaantui Naoyuki Yamazakille, jonka noin 18 metristä lähettämän matalan laukauksen Otso Knuuttila sai vaivoin torjuttua kulmapotkuksi. Gnistanin hallinta sai viimein palkinnon 57. minuutilla Niko Tirkkosen keskittäessä pallon Aleksi Ristolan päähän. Knuuttila onnistui vielä torjumaan Ristolan puskun, mutta hyökkääjä onnistui paluupallosta tuikkaamaan ensimmäisen maalinsa Gnistan-paidassa. Gnistan jatkoi johtomaalin jahtaamista NJS:n keskittyessä edelleen tiiviiseen puolustuspeliin sekä vastaiskuihin. Hallinta tuotti maalipaikkoja, mutta Aleksi Ristola sekä Teimuraz Apriamashvili eivät paikoissaan onnistuneet.
Viimeisen vartin aikana NJS alkoi saada paremmin peliin mukaan. Puolustaja Aapo Mäen tulinen kaukolaukaus tuotti Aatu Hakalalle vaikeuksia, mutta Gnistan selvisi loppuun asti takaiskuitta. Vierasjoukkueen paras mahdollisuus voittomaaliin siunaantui Jesse Ahoselle, jonka matala laukaus painui kuitenkin hieman ohi maalin.
Elokuun alussa Gnistaniin siirtynyt Aleksi Ristola harmitteli hukattuja maalipaikkoja ottelun jälkeen.
– Ottelu oli meidän hallussa alusta lähtien. NJS oli tehokas, sillä he tekivät maalin käytännössä ainoasta paikastaan. Meillä oli lukuisia mahdollisuuksia tehdä voittoon tarvittavat maalit, mutta tästä huolimatta haluaisin nähdä meidän hyökkäyksissä enemmän vaarallisuutta. Tasapeli on tietysti pettymys, mutta loppupeleissä tämä piste voi olla erittäin tärkeä lohkovoittoa ajatellen, kommentoi Ristola.
Gnistanin osalta kausi jatkuu ensi viikon lauantaina kärkikamppailulla Järvenpään Palloseuraa vastaan. Ottelu alkaa Mustapekka Areenalla kello 17.00.

NJS – Gnistan 1-1
Maalit:
NJS: 19′ Purme
Gnistan: 57′ Ristola
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Ndiaye, Koskinen, Kaukomaa, Tirkkonen, Yamazaki, Apriamashvili, Zolameso(84′ Kibona), Akbar(78′ Ahonen), Pastila(75′ Ahadi), Ristola

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.