Matsipäivän haastattelussa Jani Kaukomaa – "Uudet pelaajat ovat asettuneet hyvin"

Kuva: Arto Alho

Gnistan ja Viikingit iskevät tänään yhteen Heteniityn urheilukentällä. Puolustaja Jani Kaukomaalle ottelu erityinen, sillä mies on alkujaan Viikinkien kasvatti.
Gnistanin nousuhaaveet kokivat kolauksen viime kierroksella JIPPO -tasapelin myötä. Onneksi kautta on kuitenkin vielä paljon jäljellä, mutta luonnollisesti tulosten täytyy parantua. Millä keinoilla muutos tapahtuu?
Kieltämättä edellisen ottelun viimeisillä sekunneilla syntynyt JIPPOn tasoitusmaali tuntui todella pahalta, mutta sellaista jalkapallo on välillä. Muutos tapahtuu, mikäli jokainen jätkä nousee omalle tasolleen. Tällä kaudella ehjän 90-minuuttisen pelaaminen on ollut erityisen vaikeaa meille, sillä emme ole kyenneet dominoimaan otteluita joukkueen potentiaalinen mukaisesti.
Olet tosiaan Viikinkien kasvatti. Millaisin fiiliksen lähdet kohti ottelua kasvattajaseuraasi vastaan?
Fiilikset ovat hieman ristiriitaiset. Muutaman vuoden olen odottanut, että pääsen pelaamaan legendaariselle Hettarille, sillä vastustajan riveissä paljon kavereita sekä katsomossa runsaasti tuttuja. Otteluohjelman saatu käsiini olen odottanut tätä ottelua kaikista eniten ja erityisen hienoa, että sään pitäisi olla kunnossa Hettarin nurmen tavoin. Molemmilla joukkueilla on käytännössä pakkovoiton paikka, jos haluaa pysyä PEPOn perässä. Kieltämättä kaltaistani kokenutta kettua jännittää päivän kohtaaminen normaalia sarjaottelua enemmän.
Gnistan on tehnyt viime viikkojen aikana useamman pelaajahankinnan. Miten uudet vahvistukset ovat sopeutuneet joukkueeseen?
Uudet pelaajat ovat asettuneet hyvin joukkueeseen. Totta kai useamman kaverin tullessa sisään kestää hetki, että omaksuu heidän pelityylin sekä ajatukset kentällä. Olemme kuitenkin joukkueena vahvistuneet ja saaneet hankintojen myötä täydennetty niitä osa-alueita mihin oli eniten tarvetta. Näitä ovat mm. nopeus, kokemus sekä varmuus pallon kanssa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.