Otteluennakko: Gnistan matkaa lauantaina Pallo-Kissojen vieraaksi Mikkeliin

Kuva: Santeri Rosenvall/Rapa Media

Gnistan matkaa lauantaina viikon sisään toista kertaa Mikkeliin, jossa vastaan asettuu Mikkelin Pallo-Kissat. Mikkelin Raviradalla pelattava Kakkosen A-lohkon ottelu alkaa kello 15.00.
Gnistan kohtasi edellisenä viikonloppuna Mikkelin Palloilijat A-lohkon ensimmäisen puolikkaan viimeisellä kierroksella. Mikkelin Urheilupuistossa pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta tästä huolimatta Gnistanin esityksessä oli paljon positiivista loppukautta ajatellen.
– Viime viikon ottelussa MP:tä vastaan pidimme palloa vastustajaa enemmän ja saimme luotua hyviä maalintekopaikkoja, joten vierasvoitto ei olisi ollut suuri vääryys hyvin pelanneesta vastustajasta, kommentoi päävalmentaja Roberto Nuccio.
Gnistan ja Mikkelin Pallo-Kissat kohtasivat aiemmin tällä kaudella toukokuun alussa. Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelatussa ottelussa Gnistan oli pelikentällä parempi joukkue napaten hienon 3-1-voiton toisella puoliajalla syntyneiden maalin johdosta.
Kissojen meritoitunein pelaaja on useamman kerran Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Rafael. Viime kaudella mikkeliläisten sisäisen maalipörssin voittaneen brasialialaisen ruuti on ollut kuitenkin märkää tämän kauden peleissä, sillä hyökkääjä on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoa vain kerran. Kissojen pelaajistosta löytyy melkoinen erikoisuus, sillä joukkueessa pelaavat Ekmarkin identtiset kolmoset Sami, Miika ja Tommi, joista viimeisenä mainittu on ollut punapaitojen tehokkain maalintekijä kuluvan kauden aikana.
Lauantain otteluun lähdettäessä Pallo-Kissat majailevat sarjataulukon yhdeksännellä sijalla kahden pisteen päässä putoamisviivasta. Edellisessä ottelussaan punapaidat kärsivät 3-1-vierastappion FC Vaajakoskea vastaan, mutta tätä ennen mikkeliläiset pelasivat neljä tappiotonta ottelua putkeen. Kuluvan kauden aikana Kissat on ollut kotonaan vaikea vastustaja, sillä joukkue napannut viidestä kotiottelusta kolme voittoa ja pelannut kahdesti tasan.
Kissojen päävalmentajana toista kauttaan toimiva Janne Moilanen korostaa puolustuspelin tärkeyttä lauantain ottelun allan.
– Gnistan on laadukas joukkue, jonka rutiinitaso on korkea. Jokaisessa pelaamassamme ottelussa olemme taistelleet pisteistä ja uskon, että pienillä viilauksilla sekä hyvällä puolustuspelaamisella meillä on mahdollisuus voittaa lauantaina, kommentoi Moilanen Gnistanin mediatiimille.
Viime aikoina useista loukkaantumisista kärsinyt Gnistan ei saa lauantain otteluun helpotusta sairastuvalta, sillä Teimuraz Apriamashvili, Arttu Heikka, Elias Lappalainen, Antti Uusitalo, Oliver Antman, Alex Lehtinen sekä Zakaria Kibona ovat sivussa erilaisten vammojen johdosta.
Loukkaantumisista huolimatta Gnistan lähtee lauantaina pelaamaan omaa peliään tiedostaen samalla vastustajan vahvuudet.
– Viime aikoina meillä on ollut paljon loukkaantumisia, mutta tästä huolimatta lähdemme lauantaina pelaamaan omaa peliämme. Kissat ovat iso ja fyysinen joukkue, joka haluaa mennä nopeasti eteenpäin sekä prässätä ylhäältä, kertoo Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.