Gnistan haki vieraspisteen Porvoosta


Gnistanin naiset palasivat sarjatauon jälkeen pelikentille perjantaina, kun joukkue kohtasi Porvoossa paikallisen FC Futuran. Porvoon keskuskentän erinomaisella nurmella pelattu ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen.
Energisesti aloittanut ottelun aloittanut Futura siirtyi jo kolmen minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon. Ylhäältä aggressiivisesti neljällä pelaajalla prässännyt vastustaja riisti pallon aivan Gnistanin rangaistusalueen rajalla, josta syöttö eteenpäin pilkun kohdille ja pallo maaliin. Kotijoukkue hallitsi peliä selvästi ensimmäisen puoliajan. Kipinän alakerta Erna Puomi, Salla Lehtomäki ja Hanna Ryan kestivät paineen kuitenkin kohtuullisen hyvin, mutta FCFJ:n vahva prässi teki pelin avaamisesta vaikeaa. Gnistan pääsi muutamiin vastahyökkäyksiin ja parhaat maalipaikat joukkue loi Nea Lähteen ja Anniina Saarikosken antamista kulmapotkuista.
Toisen puoliajan Gnistan aloitti selvästi paremmin ja pelin painopiste pyöri enemmän porvoolaisten päädyssä. Kärjessä valtavasti töitä tehnyt Laura Väyrynen pääsi pariin otteeseen laukomaan, mutta tuloksetta. Pelin edetessä FCFJ otti taas hallinnan ja oli muutamia kertoja todella lähellä kasvattaa johtoaan, mutta ottelun parhaana palkittu maalivahti Johanna Anetjärvi piti torjunnoillaan Gnistanin taistelussa mukana. Ottelun lopussa Gnistan lähti hakemaan tasoitusta ja nosti lisää hyökkäysvoimaa ylös. Tulosta saatiin, kun Laura Väyrynen vapautti hyvän debyyttiottelun pelanneen Saara Leppäsen puolittaiseen läpiajoon. Leppänen suojasi vahvasti ja sijoitti pallon hallitusti aivan takatolpan juureen 87. peliminuutilla. Lopputulos 1-1 ja ansiokkaasti taistellut Gnistan riisti pisteen ottelua hallinneelta kotijoukkueelta.

Naiset jatkavat otteluitaan ensi viikon keskiviikkona 1. elokuuta, kun joukkue kohtaa Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella FC Hongan. Mustapekka Areenalla pelattava ottelu alkaa kello 21.00. Tule siis nauttimaan Cup-huumasta kauniissa kesäillassa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.