Otteluraportti: Gnistan nousi upeaan voittoon Keravalla

Kuva: Santeri Rosenvall

Gnistan jatkoi voittoputkeaan PKKU:n kustannuksella hakemalla Kalevan urheilupuistossa pelatusta ottelusta 1-2 voiton. Puoliajalle lähdettiin vielä PKKU:n johtoasemassa, mutta oulynkyläläiset kirivät voittoon Gullit Zolameson ja Teemu Pastilan osumilla.

Ensimmäinen puoliaika edettiin tasaisissa merkeissä isäntien laittaessa kampoihin hieman varoivaisesti pelanneelle Kipinälle. Keltapaitojen paras sauma avausmaalin iskemiseen siunaantui 21. minuutin kohdalla, mutta Gullit Zolameson vapaapotku noin 20 metristä painui hiukan ohi isäntien maalin. Ajoittain vaarallisesti hyökännyt kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon 27. peliminuutilla vapaaksi unohdetun Fareed Salatin puskiessa lähietäisyydeltä pallon Aatu Hakalan vartioiman maalin perukoille. Puoliajan lopussa Gnistan onnistui luomaan painetta kohti PKKU:n maalia, mutta viimeistely maalipaikoissa ontui.
Toisella puoliajalla Kipinä löysi peliinsä lisävaihteen, vaikka jakson ensimmäinen maalipaikka siunaantui vapaasti rangaistusalueelta laukomaan päässeelle punapaitojen Hedi Khayatille. Tämän jälkeen aivan eri ilmeellä toiselle jaksolle tullut Gnistan otti ottelun täysin halliintansa ja vahvan painostuksen päätteeksi 58. minuutilla Gullit Zolameso tuikkasi Teemu Pastilan syötöstä vieraat tasoihin. Hetkeä myöhemmin Pastilalle siunaantui loistava sauma siirtää Gnistan johtoon päästyään puolittaiseen läpiajoon, mutta ”Pastin” sijoitus painui hienoisesti ohi takatolpan. Vieraiden vahva painostus toi lopulta palkinnon, kun keravalaisten puolustus joutui rikkomaan Aleksander Akbaria rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Teemu Pastila, joka sijoitti pallon hallitusti alanurkkaan iskien jo kauden neljännen osumansa. Ottelun lopun Gnistan pelasi maltillisesti eikä PKKU enää saanut luoduksi kunnollista loppukiriä, joten pisteet ottelusta matkasivat Gnistanin mukana Oulunkylään.
Päävalmentaja Roberto Nuccio myönsi ensimmäisen jakson olleen vaikea Gnistanille, mutta oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen sekä taisteluilmeeseen toisella puoliajalla.
– Aloitimme ottelun hieman varovaisesti ja annoimme vastustajalle muutaman helpon erikoistilanteen, josta ottelun avausmaali syntyi. Ensimmäisen jakson lopussa otimme  pelin haltuun ja saimme luotua muutaman hyvän maalipaikan. Toinen jakso oli meiltä huomattavasti parempaa pelaamista, joten mielestäni ansaitsimme voiton. Gullit Zolameso oli erittäin hyvä tänään ja on hienoa, että hän sai onnistumisen maalin muodossa, kommentoi Nuccio.
Gnistanin seuraava ottelu pelataan jo tulevana maanantaina, kun Laajasalon Palloseura saapuu vieraaksi Mustapekka Areenalle. Ottelu alkaa 18.30.

 
PKKU – Gnistan 1-2 (1-0)
Maalit:
PKKU: 27′ Salat
Gnistan: 58′ Zolameso, 73′ Pastila rp.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Roivainen, Tirkkonen, Koskinen, Kaukomaa, Apriamashvili, Tiihonen, Heikka(74′ Mahanen), Zolameso(86′ Kibona), Pastila(83′ Uusitalo), Akbar

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.