Otteluraportti: Gnistan kaatoi LPS:n upean yleisömäärän edessä

Kuva: Santeri Rosenvall

Gnistan nappasi neljännen perättäisen voiton miesten Kakkosessa, kun joukkue kaatoi LPS:n maalein 4-1. Lukemista huolimatta LPS tarjosi Gnistanille kelpo vastuksen ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisen vartin aikana.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja kummatkin joukkueet saivat luotua ensimmäisten minuuttien aikana muutaman laadukkaan maalintekopaikan, mutta viimeistely ontui kentän molemmissa päädyissä. Gnistan siirtyi 1-0 johtoon 34. peliminuutilla, kun Jani Kaukomaa pääsi puskemaan Aleksander Akbarin antaman kulmapotkun vieraiden maalin perukoille. Johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä LPS:n Riku-Pekka Huhanantti pääsi tasoittamaan lukemiksi 1-1 tarkalla sijoituksella vain minuuttia myöhemmin. Aivan puoliajan lopussa Gnistan oli osua toisen kerran kulmapotkusta illan aikana, mutta Zakaria Kibonan pusku lähietäisyydeltä suuntautui reilusti yli LPS-maalin. Tehokkaan alkukauden pelannut Teemu Pastila jouduttiin vaihtamaan jakson aikana vaihtoon loukkaantumisen johdosta.
Hellesäässä pelatun ottelun toinen toinen jakso käynnistyi hieman varovaisesti Gnistanin pitäessä palloa, mutta kotijoukkueen murtauminen maalipaikkoihin tökki. 58. peliminuutilla LPS:n Topi Rihtniemi karkasi isäntien puolustukselta läpiajoon, mutta Gnistan-maalivahti Aatu Hakalan upean jalkatorjunnan myötä ottelu jatkui tasalukemissa. Jakson puolivälissä kotijoukkue Gnistan siirtyi 2-1 johtoon. Vahvan ottelun pelannut Zakaria Kibona tarjoili maalinedustalle hiipineelle Onni Tiihoselle namupassin, josta nuorukainen nikkasi pallon vieraiden maaliin upealla takavasaralla. 83. peliminuutilla Gnistanin Aleksander Akbar löi lopullisen niitin ottelulle upealla vapaapotkumaalilla ja vain minuuttia myöhemmin Zakaria Kibona kaunisteli loppulukemiksi 4-1.
Kauden neljäs voitto maistui luonnollisesti hyvältä, mutta joukkueen peliesitys etenkin ensimmäisellä jaksolla ei tyydyttänyt Gnistan-valmentaja Petri Haapimaata.
-Hyvästä tuloksesta huolimatta ottelusta jäi paljon parannettavaa, sillä varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä huonoa tekemistä. Toisella puoliajalla joukkueen ilme oli huomattavasti parempi ja jaksoimme tehdä lujasti töitä. Hieman kliseemäisesti voisi sanoa, että rutiini ratkaisi tänään, kommentoi Haapimaa.
Ottelua Mustapekka Areenalla seurasi upeat 482 katsojaa, joka on kauden toistaiseksi suurin lukema Gnistanin kotiotteluissa. Kipinä jatkaa otteluitaan miesten Kakkosessa tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa JIPPOn vieraaksi Joensuuhun.

GNISTAN – LPS 4-1 (1-1)
Maalit:
Gnistan: 34′ Kaukomaa, 66′ Tiihonen, 84′ Akbar, 85′ Kibona.
LPS: 35′ Riku-Pekka Huhanantti
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Roivainen, Kaukomaa, Koskinen, Smidtslund, Heikka (74′ Forsen), Uusitalo, Apriamashvili, Akbar ( 86′ Ndongala), Kibona, Pastila (29′ Tiihonen).

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.