Otteluraportti: Gnistan jäi tasapeliin perjantai-illan paikallisottelussa

Kuva: Olli Myllys

Gnistan koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun joukkue tasasi pisteet FC Viikinkien kanssa lukemin 0-0. Gnistanille siunaantui ottelun aikana tarvittavat paikat voittomaalin tekemiseen, mutta viimeistely ontui ratkaisevilla hetkillä.
Viikingit avasi ottelun vahvasti, kun Nemanja Bigalle siunaantui loistava sauma maalintekoon jo ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta laukaus suuntautui ohi kotijoukkueen maalin. Ottelun ensimmäiset minuutit Viikingit hallitsi lievästi, jonka jälkeen alkukankeuksista kärsinyt Gnistan sai hiljalleen pelin juonesta paremmin kiinni. Yhdeksännellä minuutilla Marko Koskisen kulmapotkusta lähettämä pusku pomppi maaliviivalla, mutta keltapaitojen epäonneksi vierailijoiden maalivahti Denys Pervov sai tilanteen pelastettua. Hieman ennen ensimmäisen puoliajan loppua Gnistanin Teemu Pastila rynnisti vahvasti läpi keskeltä, mutta matala laukaus rangaistusalueen rajalta painui niukasti ohi Viikinkien maalin.
Toiselle puoliajalle Gnistan tuli huomattavasti paremmalla jalalla ja läpi puoliajan pelin painopiste oli vieraiden kenttäpuoliskolla. Ottelun 54. peliminuutilla Antti Uusitalo vapautti loistavalla syötöllä Aleksander Akbarin puolittaiseen läpiajoon, mutta Gnistan-hyökkääjän laukaus painui niukasti ohi Viikinkien maalin. Vain hetkeä myöhemmin vieraiden maalivahti Denys Pervov joutui rikkomaan Akbaria boksin sisällä rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Teemu Pastila, jonka kova laukaus pamahti ylärimaan. Gnistan jatkoi tämän jälkeen vimmatusti avausmaalin hakemista, mutta Viikingit puolusti tiivisti ja maalipaikoille murtauminen tuotti ajoittan ongelmia kotijoukkueelle. Lopun rynnistyksestä huolimatta Gnistan ei kyennyt saamaan palloa maaliin viimeisten minuuttien aikana, joten ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.
Päävalmentaja Roberto Nuccio harmitteli ottelun jälkeen hukattuja maalipaikkoja.
– Alku oli kieltämättä meille hankala, mutta pelaamisemme parantui mitä pidemmälle peli eteni. Rakensimme tarpeeksi maalipaikkoja ottelun aikana, mutta viimeistely jätti parantamisen varaa. Haluaisin vielä kiittää jokaista otteluun saapunutta katsojaa ja toivottavasti näemme vastaavia yleisömääriä kauden aikana, kommentoi Nuccio.
Ottelua oli saapunut seuraamaan Mustapekka Areenalle upeat 670 katsojaa, mikä on Gnistanin tämän kauden ennätysyleisömäärä. Keltapaidat jatkavat otteluitaan ensi viikon torstaina, kun joukkue matkaa Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi. Gnistanin seuraava kotiottelu pelataan 9.6 NJS:n saapuessa vierailulle Oulunkylään.
Gnistan – Viikingit 0 – 0
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Roivainen, Koskinen, Kaukomaa, Tirkkonen, Uusitalo(76’ Kibona), Tiihonen, Mahanen(81’ Heikka), Zolameso, Akbar, Pastila(89’ Cassiano)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.