Otteluennakko: Gnistan saa vieraakseen Mikkelin Pallo-Kissat

Kuva: Mia Kujala

Gnistan jatkaa otteluitaan miesten Kakkosessa huomenna, kun joukkue saa vieraakseen Mikkelin Pallo-Kissat. Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelattava ottelu alkaa kello 18.30 ja ennakkoliput myy ZupTicket.

Gnistan avasi kautensa voitokkaasti viime viikonloppuna pelatulla Kakkosen avauskierroksella, kun joukkue kaatoi MYPAn kotikentällään maalein 3-0. Tuloksellisesti kauden ensimmäinen sarjaottelu oli hyvä Gnistanilta, mutta pisteistä huolimatta joukkueen esitys etenkin toisella puoliajalla ei tyydyttänyt valmennusjohtoa.
Lauantain vastustaja Mikkelin Pallo-Kissat palasi viime kaudella liiton sarjoihin. Paluun voisi luonnehtia olleen Kissoille menestys, sillä joukkue jätti upeasti paikalliskilpailija Mikkelin Palloilijat taakseen sarjataulukossa sijoittuen lopulta kuudenneksi lohkossaan. Myös katsomon puolella kausi oli menestys, sillä Kissojen kotiotteluita seurasi keskimäärin yli 400 katsojaa ja tämän myötä mikkeliläisjoukkueen yleisökeskiarvo oli kuudenneksi paras koko Kakkosessa.
Pallo-Kissojen päävalmentajana toimii Janne Moilanen, jolle viime kausi oli ensimmäinen mikkeliläisten peräsimessä.  Pelaajana Moilanen ehti luoda kunnioitettavan uran, sillä mies pelasi Veikkausliigassa yhteensä kymmenen kautta edustaen yhteensä kuutta eri seuraa. Pelaajauransa aikana Moilanen piipahti myös ulkomailla edustaen ruotsalaista FC Trollhättania kahden kauden ajan.
Kissojen ehdottomasti meritoitunein pelaaja on useamman kerran Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Rafael, joka siirtyi viime kaudeksi mikkeliläisten riveihin. 39-vuotias hyökkääjä osoitti yhä olevansa kova luu paukuttaen seitsemän maalia 21 otteluun, jolla irtosi joukkueen sisäiseen maalipörssin jaettu kärkisija. Veikkausliigassa meritoituneen hyökkääjän lisäksi joukkueen kokoonpanosta löytyy melkoinen erikoisuus, sillä Ekmarkin identtiset kolmoset Sami, Miika ja Tommi edustavat tällä kaudella Kissoja.
Kissat avasivat kautensa viime viikon lauantaina vierasottelulla, kun joukkue matkasi Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi. Hyvästä esityksestä huolimatta joukkue joutui lähtemään kotimatkalle ilman pisteitä, kun PEPO oli vahvempi maalein 2-0. Oulunkylään saapuu siis varmasti tappiosta sisuuntunut joukkue, joka ei tule päästämään kotijoukkue Gnistania helpolla.
– Nälkää jäi paljon ensimmäisestä ottelusta ja lähdemme tosissaan haastamaan Gnistania päivän ottelussa. Joukkue oli pettynyt PEPOlle kärsityn tappion jälkeen ja tuntui, että paljon jäi hampaankoloon siitä ottelusta. Haaste on todella kova, mutta lähtökohtaisesti olemme valmiimpia kuin viime vuonna sarjan alussa. Katsotaan lauantaina mihin se riittää, kommentoi päävalmentaja Moilanen Gnistanin mediatiimille.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla on erinomainen, sillä varmoja poissaolijoita ei tällä hetkellä oile ja ainoat kysymysmerkit lienevät Elias Lappalainen ja Rasmus Smidtslund.
Kauden avauksessa kahdesti vastustajan maaliverkkoa heiluttanut Mikkelistä alunperin kotoisin oleva Teemu Pastila lähtee otteluun luottavaisin fiiliksin, mutta uskoo samalla haasteen olevan viime viikkoa kovempi.
-Fiilis luonnollisesti todella hyvä avausvoiton jäljiltä, mutta se matsi on historiaa ja nyt keskittyminen täysin tulevassa. Kissat ovat joukkueena laadukas ryhmä, joka on ehdottomasti lohkon fyysisimpiä joukkueita. Lähdemme pitämään omasta jutusta kiinni ja uskon tämän olevan paras resepti, jolla kolme pistettä irtoaa, kommentoi Pastila.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.