Otteluennakko: Gnistan matkustaa lauantaina JIPPOn vieraaksi


Gnistan matkustaa lauantaina Joensuuhun, jossa vastaan asettuu oulunkyläläisten tavoin kautensa vahvasti aloittanut JIPPO. Mehtimäen tekonurmella pelattava ottelu alkaa 17.00.
Gnistan on aloittanut kautensa melko kotiottelupainotteisesti, sillä lauantaina ottelu Joensuussa on joukkueelle vasta kauden toinen vierasottelu. Edellisen kerran Gnistan oli tulessa kuluvan viikon maanantaina, kun joukkue isännöi Laajasalon Palloseuraa Mustapekka Areenalla. Pitkään hyvin tasaisena edennyt ottelu päättyi lopulta rutiinin kautta Gnistanin voittoon lukemin 4-1.
Lauantain vastustaja JIPPO palasi täksi kaudeksi liiton sarjoihin kahden Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen. Joensuulaiset ovat uineet viime vuodet aiempaa syvemmissä vesissä, sillä  2000-luvun aikana JIPPO pelasi yhteensä kuuden kauden ajan Ykkösessä, josta joukkue putosi kauden 2014 päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi.
JIPPOn päävalmentajana toimii Jouni Lehtimäki, jolle kuluva kausi on kolmas punapaitojen peräsimessä. Lahtelaisen Kuusysin kasvatti ehti jo pelaajauransa aikana tulla tutuksi jouensuulaisille futisihmisille, sillä JIPPOn lisäksi hän edusti myös Ratanoita sekä JiiPee:tä. Ennen JIPPOn edustusjoukkuetta Lehtimäki valmensi useamman kauden seuran junioreita.
JIPPOn pelaajiston kirkkaimmat tähdet ovat ehdottomasti pitkän uran Veikkausliigassa tehneet Timo Tahvanainen sekä Irakli Sirbiladze, joista jälkimmäinen ei ole pelikunnossa lauantaina ottelussa. Vielä viime vuonna SJK:ssa pääsarjaa pelannut Tahvanainen siirtyi täksi kaudeksi takaisin JIPPOn riveihin ja pelaamisen ohella mies toimii myös seuran toiminnanjohtajana. Edellä mainitun kaksikon lisäksi liigakokemusta joensuulaisryhmään tuo 29-vuotias hyökkääjä Zakaria Abahassine, joka edusti kaudella 2011 Rovaniemen Palloseuraa.
Alkukauden neljässä ensimmäisessä ottelussa JIPPO on onnistunut nappaamaan kahdeksan pistettä. Edellisessä ottelussaan viime viikon sunnuntaina joensuulaiset joutuivat tyytymään 1-1 tasapeliin PKKU:n vieraana Keravalla. Kauden avauksessa JIPPO kaatoi LPS:n maalein 4-1, mutta muuten joukkueen pelit ovat olleet vähämaalisia, sillä kauden ensimmäistä ottelua lukuunottamatta JIPPOn peleissä ei olla tämän kauden aikana nähty yli kahta tehtyä maalia.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla on kohtalainen. Puolustaja Elias Lappalainen on tällä hetkellä ainoa varma poissaolija, mutta LPS -ottelussa vaihtoon loukkaantumisen takia otetun Teemu Pastilan lisäksi myös Aleksander Akbarin sekä Teimuraz Apriamashvilin pelikunto on vielä kysymysmerkki.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccion mukaan joukkueessa vallitsee positiivinen tunnelma lauantaina ottelun alla.
– Muutamia pelaajia on ollut harjoituksista poissa tämän viikon aikana erilaisten vammojen johdosta, mutta pääosin fiilis joukkueessa on erinomainen ja lähdemme luottavaisin mielin kohti lauantaina ottelua. JIPPO on laadukas joukkue, jonka asettamaan haasteeseen pyrimme vastaamaan oman pelin kautta ja uskon vahvasti siihen, että kykenemme nappaamaan kolme pistettä mukaan, kommentoi Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.