Otteluennakko: Gnistan matkaa torstaina PEPOn vieraaksi Lappeenrantaan

Kuva: Marko Pennanen

Gnistan on torstai-iltana kovan haasteen edessä joukkueen matkustaessa Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi. A-lohkon kärkiottelu pyörähtää käyntiin Kimpisen urheilupuistossa kello 19:00.
Alkukausi on sujunut Gnistanin osalta pelikentällä mallikkaasti, sillä kuudesta pelatusta ottelusta joukkue on voittanut viisi. Viime viikon perjantaina keltapaidat kokivat ensimmäisen pistemenetyksenä, kun Vuosaaren Viikingit onnistui nappaamaan Gnistanilta pisteen Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelatussa ottelussa.
Torstain vastustaja PEPO pelaa kolmatta perättäistä kauttaan Kakkosessa. Kaudella 2016 joukkue sijoittui lohkonsa keskikastiin ja viime kaudella lilapaidat ylsivät kolmanneksi jääden täpärästi ulos nousukarsinnoista. Tälle kaudelle PEPO on saanut jalkeille laadukkaan joukkueen, jota ennakoitiin ennen kauden alkua Gnistanin tavoin lohkon kärkisjoille.
PEPOn valmentajana toimii kolmatta kauttaan Mika Heino. Heinon pelaajaura loppui varsin nuorella iällä jatkuviin polvivaivoihin, mutta valmentajana lappeenrantalaisen ura on sujunut huomattavasti paremmin. Heino luotsasi Joutsenon Kultsun Kakkosessa hienosti lohkonsa toiseksi kaudella 2015 siirtyen samana syksynä paikallisvastustaja PEPO:n peräsimeen. Lappeenrannassa Heino sai käskytettäväkseen sarjanousijan ja on muutamassa vuodessa tehnyt PEPOsta kärkisijoista taistelevan joukkueen.
Lilapaitojen alkukauden tehokkaimmat pelaajat ovat olleet kokenut hyökkääjä Petteri Rönkkö, työteliäs laitahyökkääjä Markus Koistinen sekä järkälemäinen toppari Alieu Ceesay, joka on isokokoisena pelaajana vaarallinen erikoistilanteissa. Lappenrantalaisjoukkueen ehdottomasti nimekkäimpiä pelaajia on kolumbialainen hyökkääjä Edwin Salazar, joka siirtyi joukkueen riveihin talvella Veikkausliigaseura PS Kemin riveistä.
PEPOn alkukausi on ollut kaksijakoinen, sillä kotonaan joukkue on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan maalierolla 5-0. Vierasotteluista kerättyjen kolmen tasapelin vuoksi lappeenrantalaiset ovat jääneet neljän pisteen päähän sarjajohtaja Gnistanista. Edellisessä ottelussaan PEPO vieraili Joensuussa JIPPOn vieraana. Kotijoukkue JIPPO johti ottelua pitkään 1-0, mutta toisen jakson lopussa lappeenrantalaiset kirivät tasoihin Alieu Ceesay’n maalila.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla on hyvä, sillä Elias Lappalainen on joukkueen ainoa varma poissaolija. Muutaman viikon sivussa olleen Teimuraz Apriamashvilin tilanne on jo huomattavasti valoisampi, mutta miehen ottelukunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.
Gnistan-hyökkääjä Teemu Pastila odottaa innolla torstaita sekä haluaa joukkueen hyökkäyspelaamisen olevan parempaan, kuin keltapaitojen edellisessä ottelussa.
– Huominen ottelu on meille kauden ensimmäinen luonnonnurmella, joten pelkästään sen johdosta fiilis on todella odottava. Meidän on päästävä paremmin maalintekopaikoille, kun edellisessä ottelussa Viikinkejä vastaan sekä parantaa viimeistelyä tilaisuuden tullen. Kausi on vielä alussa, mutta kyllä tässä on pienimuotoista ekstralautausta laadukkaan vastustajan sekä kärkikamppailun johdosta, kommentoi Pastila.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.