Otteluraportti: Gnistan kaatoi GrIFK:n


Gnistan jatkoi voittokulkuaan harjoitusotteluissa kaatamalla Grankulla IFK:n maalein 3-1 lauantai-iltana pelatussa ottelussa.

Kakkosen kärkisijoille povailtujen Gnistanin sekä Grankulla IFK:n kohtaaminen oli odotetusti tiukka taistelu. Mustapekka Areenalla käyty kamppailu päättyi Grankulla IFK:n hallinnasta huolimatta lopulta Gnistanin eduksi loppuhetkillä syntyneiden maalien turvin.
Ottelun alku mentiin Grankulla IFK:n hallitessa palloa, mutta yhdeksän minuutin pelin jälkeen Gnistanin Arttu Heikka karkasi maalintekoon tyylikkäästi juonitun hyökkäyksen päätteeksi. Gnistanilla oli oma painostusjaksonsa maalin jälkeen, mutta suurimman osan jaksosta vahvasti prässännyt vierasjoukkue oli hallitsevampi osapuoli. Gnistanin onneksi vierailijoiden heikko osumatarkkuus maalipaikoissa esti lisäosumat ja näin ollen puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.
Toisella puoliajalla pelin hallinta pysyi Grankulla IFK:n hallussa Gnistanin heikon pelinrakentelun johdosta. Tuore hankinta Jani Mahanen pääsi tositoimiin noin 60 minuutin jälkeen ja viisi minuuttia myöhemmin lisävirtaa kentälle toivat kaikki muut vaihtopelaajat testimaalivahti Patrick Bantamoita lukuunottamatta. Grankulla IFK sai hallinnastaan palkinnon 76. minuutilla Daniel Langhoffin laukoessa tarkasti pallon alakulmaan. Viimeisen kympin aikana kentän hahmoina esiintyivät Gnistanin energinen kärkipari Tommaso Conti Oliver Antman. Ensin Antman järjesti vahvalla pallonriistollaan avopaikan Contille, jonka viimeistely jätti vielä toivomisen varaa. 87. minuutilla Arttu Heikan pystysyöttö vapautti Contin puolittaiseen läpiajoon, josta nuorukainen ei enää erehtynyt. Lisäajan alkaessa Jani Mahanen sinetöi 3-1 voittolukemat Oliver Antmanin näyttävästä esityöstä.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen sekä jakeli tunnustusta myös vastustajan leiriin.
– Vastakkain olivat kaksi hyvää samalla sarjatasolla pelaavaa joukkuetta, joten pakko olla tyytyväinen voittoon laadukkaasta vastustajasta. Toisella jaksolla pakkamme hajosi hetkellisesti lukuisten vaihtojen myötä ja kesti hetken, että pääsimme takaisin peliin mukaan. Kokonaisuuteen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ja tämä ottelu näytti, mitä voitto kovasta vastustajasta vaatii. Gullit Zolameso oli tänään erinomaisella peli päällä ja pakko myös nostaa hattua kapteeni Niko Tirkkoselle, joka osoitti asennetta tänään, kommentoi Nuccio.
Gnistan matkustaa ensi viikonloppuna Tallinnaan harjoitusleirille ja pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjan alkua torstaina 19.4. Tammisaaressa EIF:a vastaan.
Gnistan-GrIFK 3-1 (1-0)
Maalit:
Gnistan: 9′ Heikka, 87′ Conti, 90′ Mahanen
GrIFK: 76′ D. Langhoff
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Roivainen(60′ Mahanen), Tirkkonen(65′ Uusitalo), Koskinen, Kaukomaa(65′ Lappalainen), Heimonen, Tiihonen(65′ Åström), Zolameso, Heikka, Pastila(65′ Conti), Kibona(65′ Antman)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.