Otteluennakko: Gnistan matkaa EIF:n vieraaksi kenraaliharjoituksessa


Voitosta voittoon harjoitusotteluissaan edennyt Gnistan on kovan haasteen edessä torstaina, kun joukkue kohtaa Ykkösessä pelaavan EIF:n kenraaliharjoituksessa. Tammisaaren keskuskentällä pelattava ottelu alkaa kello 18.00


Gnistan ja EIF ovat toisilleen varsin tuttu tasitelupari, sillä joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa Ykkösessä pelatuissa otteluissa. Tuolloin EIF oli Gnistanille lyömätön vastustaja, joten torstaiseen kamppailuun vahvan harjoituskauden pelannut Gnistan lähtee varmasti hyvin latautuneena. Suomen Cupissa vahvoja otteita esittänyt EIF on Tallinnan harjoitusleirillä pelikuvioitaan hioneelle Kipinälle erinomainen tasomittari reilun viikon päässä odottavaa sarja-avausta silmällä pitäen.
Neljännen peräkkäisen kautensa Ykkösen tasolla aloittava EIF marssi Suomen Cupissa peräti välieriin asti, jossa FC Inter osoittautui kuitenkin vahvemmaksi. Haastavassa alkulohkossa toiseksi sijoittuminen ja AC Oulun sekä Hakan pudotuskierroksilla lyöminen ovat kuitenkin vahvoja näyttöjä tammisaarelaisten nykykunnosta. FC Florasta EIF:n penkille siirtynyt päävalmentaja Gabri Garcia Xarart marssittaa kentälle vahvan joukkueen, jota tähdittävät viime kaudella 14 osumaa iskenyt Felix De Bona, Suomen Cupissa tehokkaasti pelannut Etchu Tabe sekä joukkueen ykkösmaalivahti Jonathan Jäntti. EIF:n muuten hyvin kasassa säilyneessä joukkueessa isoimmat muutokset ovat tapahtuneet keskikentällä, sillä Mohamed Doumbia siirtyi Dukla Prahaan ja Riku Heinonen FC Espoon riveihin. Tilalle ovat tulleet muun muassa Klubi 04:sta siirtynyt lupaava Akseli Ollila sekä Gnistanissa viime kaudella pelannut Riku Selander.
Gnistan lähtee kauden kenraaliharjoitukseen mukavista asetelmista toistaiseksi hyvin tuloksin edenneen talvikauden myötä. EIF on lähtökohtaisesti Gnistanille talvikauden kovin haaste ja joukkue lähtee nälkäisenä haastamaan sarjaporrasta ylempänä pelaavaa kotijoukkuetta.
Vahvasti talvikaudella esiintyneen laituri Arttu Heikan mukaan Gnistanin leirissä tiedostetaan vastustajan tasokkuus, mutta aiempien otteluiden tapaan Gnistan keskittyy ensisijaisesti omaan tekemiseen.
– Torstain peli Tammisaaressa on meille erinomainen tasomittari ja odotettavissa on sopivan tasokas ottelu sarja-avausta silmällä pitäen. Olemme kehittäneet peliämme askel askeleelta koko talvikauden ajan ja olemme menneet isoin harppauksin eteenpäin lähtötilanteesta, näkee Heikka.
Heikka on esittänyt talvikauden otteluissa hyviä otteita ja nuorukaisella riittää uskoa omiin kykyihin myös tulevaisuutta ajatellen.
– Urani Gnistanissa on lähtenyt hyvin käyntiin. Maalirikas talvikausi on tuonut paljon lisää uskoa omaan tekemiseen. Uskon, että nämä onnistumiset ovat vain esimakua tulevasta, jatkaa itsevarma nuorukainen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.