MYPA palaa liiton sarjoihin Oulunkylässä


Gnistanin saa vieraaksen kauden avauksessa MYPAn, joka lukeutuu maamme menestyneimpien seurojen joukkoon ja sen riveissä on pelannut vuosien varrella Jari Litmasen ja Sami Hyypiän kaltaisia suuruuksia. Kauden avauksen kunniaksi Gnistanin mediatiimi loi hieman laajemman katsauksen lauantain vastustajaan.

2000-luku on ollut kieltämättä  tapahtumarikas Myllykoskella. Vuosituhannen alussa MYPA sijoittui useampana vuotena Veikkausliigan kärkisijoille saalistaen vuosina 2000-2005 yhteensä neljä mitalia, joista kirkkaimpana vuoden 2005 mestaruus. Menestys alkoi kuitenkin hiipumaan pikku hiljaa ja 2010-luvun alussa seuran talous joutui koetukselle paikallisen paperitehtaan suljettua ovensa. MYPA pelasi tehtaan sulkemisen jälkeen vielä muutaman vuoden Veikkausliigaa, kunnes tammikuussa 2015 seuralta evättiin liigalisenssi. MYPAlle tarjottiin tämän jälkeen paikkaa Ykkösessä, mutta seura ei ottanut paikkaa vastaan ja tämän myötä myllykoskelainen edustusjalkapallo katosi maamme futiskartalta muutamaksi vuodeksi.
Uusi tuleminen ja paluu liiton sarjoihin

Vuonna 2017 MYPA teki paluun edustusjalkapallon pariin, kun seura otti vastaan Inkeroisten Purhan paikan Kaakkois-Suomen Kolmosessa. Kaudesta muodostui menestys anjalankoskelaisille, sillä MYPA varmisti nousun Kakkoseen muutamaa kierrosta ennen kauden päätöstä ja tämän myötä seura palaa liiton sarjoihin parin vuoden tauon jälkeen.
Tulevalla kaudella MYPAssa luotetaan paikalliseen voimaan, sillä joukkueen pelaajisto on koottu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta oman kylän pojista.
– MYPA on nuori, energinen, kokematon, mutta näytönhaluinen joukkue, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jukka Karjalainen Gnistanin mediatiimille.
Joukkueen hyökkäyspäästä löytyy tulivoimaa kokeneen Tomi Räikkösen sekä viime kaudella Kolmosessa Kaakkois-lohkon maalipörssin voittaneeen Jussi-Pekka Rämän toimesta. Parivaljakon lisäksi virolainen Kaarel Usta on myös mielenkiintoinen nimi ja nuorukainen tulee varmasti saamaan useamman näytönpaikan kauden aikana. Viime kaudella tärkeässä roolissa olleet keskikenttäpelaajat Joonas Tiihonen ja Samuel Lindeman jatkavat joukkueen mukana myös tällä kaudella. Uusia naamoja keskikentällä ovat Kouvolan Susista siirtyneet Jari Hassel, Rico Ryöpäs sekä Esko Pesari, jotka tuovat joukkueeseen arvokasta kokemusta Kolmosta ylemmiltä sarjatasoilta. Puolustuksen ehdoton tukipilari on ikinuori Heikki Pulkkinen, jolta löytyy rutkasti Veikkausliigakokemusta MYPAn lisäksi Atlantiksen sekä AC Allianssin riveistä. Pulkkisen lisäksi toinen mielenkiintoinen nimi on Simo Majander, jolta löytyy myös tililtään muutama liigaottelu MYPAn riveistä. Maalivahtiosastolla vastuuta kantavat nuoret Matias Riikonen sekä Miika Korpela.
Kohti kauden avausta

MYPA tekee siis lauantaina paluun liiton sarjoihin Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelattavassa ottelussa. Viime kaudella Kolmosessa voitosta toiseen marssinut MYPA saapuu varmasti nälkäisenä Gnistanin kimppuun täynnä halua todistaa, että joukkue kykenee haastamaan lohkon ennakkospekulaatioissa kärkipäähän arvioituja ryhmiä.
Nousu Kakkoseen on tehnyt hyvää koko alueen jalkapallolle ja päävalmentaja Karjalaisen mukaan koko kylä odottaa innoissaan kauden avausta.
– Palloliiton sarjat ovat palanneet Myllykoskelle ja se tuntuu täällä joka puolella, sillä ihmiset sekä joukkue ovat innoissaan paluusta. Lisäksi saamme heti alkuun vastaan kovimmat mahdolliset joukkueet, joten ei voisi kausi hienommin alkaa, iloitsee Karjalainen.
Gnistanin Karjalainen asettaa papereissaan sarjan kärkipäähän ja jakaa kehuja kotijoukkueen suuntaan.
– Gnistan on minun papereissa sarjan selkeä ennakkosuosikki. Joukkue pelasi viime kaudella Ykkösessä ja ovat nyt hankkineet todella hyviä pelaajia, jonka lisäksi valmennus on kunnossa. Lisäksi seura omaa pitkät sekä hienot perinteet suomalaisessa jalkapallossa. Tämmöisiä joukkueita vastaan haluaisimme pelata joka kierroksella, kommentoi Karjalainen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.