Haastattelussa Iona Smith – "Olemme joukkueena vahvistuneet viime kaudesta"


Gnistanin naisten keskikenttäpelaaja Iona Smith avasi seuran mediatiimille hieman tarkemmin joukkueen kuulumisia. Naisten ottelut Kolmosessa alkavat 21.4. kotiottelulla Futuraa vastaan.
Miten kauteen valmistautuminen on sujunut mielestäsi?

Kauteen valmistautuminen on sujunut mielestäni hyvin. Joukkue on saanut kasaan hyvän määrän laadukkaita pelaajia ja treeneissä on ollut tekemisen meininkiä. Mielestäni olemme onnistuneet ilmapiirin luomisessa varsinkin, kun ottaa huomioon, että olemme treenanneet yhdessä vasta muutaman kuukauden. Meillä on ollut paljon harjoitusotteluita, mikä motivoi pelaajia olemaan aktiivisia ja antamaan näyttöjä taidoistaan. Peleissä on ollut hyvä nousujohteinen kehitys, sillä ensimmäisten pelin räiskintä on alkanut muuttua yhteistyöksi ja maltillisemmaksi pallonhallinnaksi.
Millaisia asioita valmennus on painottanut harjoituskauden aikana?
Valmennus on painottanut tekemisen laatua. Treeneissä on tehty paljon harjoitteita pallokosketuksen parantamiseksi ja pelillisesti olemme keskittyneet toistemme pelitapojen opetteluun sekä yhteistyöhön puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Pikku hiljaa olemme oppineet hyödyntämään toistemme vahvuuksia pelin avaus- ja rakenteluvaiheissa sekä kehittämään maalintekoa erilaisten harjoitteiden parissa.
Millaisen odotuksin lähdette reilun viikon päästä alkavaan kauteen?
Kolmosessa pelaa tulevalla kaudella kovia joukkueita ja taso on noussut muutenkin viimeisten vuosien aikana. Olemme toivottavasti joukkueena vahvistuneet viime kaudesta, mutta vastustajatkin ovat kovat tulevana kautena. Odotukseni tulevalta kaudelta liittyvät joukkueen rakentamiseen, sillä odotan näkeväni meidän joukkueen pelaavan sarjassa yhteisellä pelitavalla myös kovimpia vastustajia vastaan. Uskon, että saadaan kovia haasteita, mutta meistä on kyllä myös niihin vastaamaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.