Otteluraportti: Gnistan nappasi murskavoiton PKKU:sta


Gnistan kaatoi Pallokerho Keski-Uusimaan vakuuttavasti lauantai-iltana Talissa pelatussa harjoitusottelussa. Keltapaitojen esitys oli kokonaisuudessaan hyvä ja erityisen ilahdutavaa oli nuorten pelaajien onnistumiset ottelun aikana.

Keltapaidat ottivat ottelun hallintaansa heti alkuhetkistä lähtien, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti Kipinälle hankaluuksia. Avausmaalia saatiin odottaa 24. peliminuutille saakka, jolloin Teemu Pastila vapautti vasemmalta laidalta hienosti keskustaan leikanneen Arttu Heikan ja nuorukainen sijoitti pallon hallitusti alakulmaan.
Avausmaalin innoittamana Gnistan jatkoi halliintansa ja 36. minuutilla Gullit Zolameso syötti pallon rangaistusalueelle Teemu Pastilalle, joka pienen asettelun päätteeksi sijoitti pelivälineen lähietäisyydeltä verkkoon.
Enempää maaleja ei puoliaika enää Gnistanin hallinnasta huolimatta tarjonnut, joten perinteiseen Talin hallin myöhäisvuoron tapaan noin viiden minuutin tauolle siirryttiin 2-0 lukemissa.
Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli Gnistanille vaikea. PKKU hallitsi tapahtumia iskien näyttävän syöttökuvion päätteeksi kavennusosuman 55. minuutilla. Punapaidat iskivät vielä kertaalleen pallon verkkoon 5 minuuttia myöhemmin, mutta Gnistanin onneksi osuma hylättiin paitsioliputuksen vuoksi. Pelitapahtumien vastaisesti Gnistan iski helpottavan kolmannen osuman 63. minuutilla Marko Koskisen puskiessa kulmapotkun lähietäisyydeltä sisään.
Toisella puoliajalle sisään tulleet nuoret Tommaso Conti ja Vili Tuittu olivat viimeisen vartin tähtiä yhdessä Gullit Zolameson kanssa. Ensin 74. minuutilla Zolameso tarjoili vahvan oikean laidan murtautumisensa jälkeen paikan Contille iskeä neljäs osuma ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin lähes identtisen kuvion päätteeksi oli Vili Tuitun vuoro kaunistella lukemiksi 5-1. Myös maalilla nähtiin tulevaisuuden nimiä, kun torjuntavastuussa olivat 16-vuotias Aleksi Ahonen sekä häntä vuotta vanhempi Jaakko Juntunen.
Päävalmtentaja Roberto Nuccio oli luonnollisesti tyytyväinen tulokseen, mutta löysi peliesityksestä parannettavaa.
– Peli oli tänään ajoittan hyvää ja siitä loistavana esimerkkinä meidän ensimmäinen maali. Ottelun tempo oli mielestäni aika heikko enkä usko sen tyydyttäneen kummankaan joukkueen valmennusta. Maalien määrään sekä tulokseen on kuitenkin oltava tyytyväinen, kommentoi Nuccio.
Gnistan lähti otteluun melko nuorella joukkueella ja nuorukaiset saivat hyvin vastuuta onnistuen erinomaisesti.
– Meillä oli kolme 02-syntynyttä kokoonpanossa, joista kaksi teki maalin. Onnistumisiin on totta kai oltava tyytyväinen ja olen iloinen koko seuran puolesta, että nuoret saavat vastuuta ja pelaavat mallikkaasti, jatkaa Nuccio.
Gnistan jatkaa talvikauden otteluitaan ensi viikon lauantaina, kun vastaan asettuu Tikkurilan Palloseura. Talin hallissa pelattava ottelu alkaa kello 21.00.
Gnistan – PKKU 5-1 (2-0)
Gnistanin maalit: 24′ Heikka, 36′ Pastila, 63′ Koskinen, 74′ Conti, 76′ Tuittu
Gnistanin kokoonpano:
Ahonen(75′ Juntunen)
Roivainen
Koskinen
Kaukomaa
Tirkkonen
Heimonen(45′ Apriamashvili)
Tiihonen(45′ Åström)
Zolameso
Heikka(65′ Glodson)
Pastila(65′ Conti)
Kossigbo(67′ Tuittu)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.