Otteluennakko: Tiistaina Hongan kimppuun


Gnistan päättää Suomen Cupin tämän kauden osalta, kun joukkue matkaa tiistaina Esport Hongan vieraaksi. Kello 17.00 alkava ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa sijaitsevalla Esport Arenalla.
Tämän vuoden Suomen Cup on sujunut Gnistanin osalta melko hyvin. Neljästä ottelusta Gnistan on onnistunut nappaamaan neljä pistettä, mitä voidaan pitää hyvänä suorituksena pääosin ylempien sarjatasojen joukkueista koostuvassa lohkossa. Gnistan on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista läpi Cupin ja tämä luonnollisesti on vaikuttanut peliesityksiin sekä tietysti itse pelin hiomiseen tulevaa Kakkosen kautta varten. Tulosten valossa on kuitenkin oltava tyytyväinen esityksiin Cupissa ottaen huomioon poissaolijoiden määrät ottelusta toiseen.
Honka nousi viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan. Läpi kauden Ykkösen kärkipaikoilla keikkunut espoolaisryhmä jäi viime hetken kilpajuoksussa TPS:n jalkoihin, mutta paikka liigassa aukeni karsintojen kautta, kun Honka kaatoi Helsingin IFK:n vierasmaalisäännön turvin. Vesa Vasaran valmentava ryhmä on kokenut talven aikana muutamia muutoksia pelaajistossaan. Ilari Äijälä päätti aktiiviuransa viime kauteen, kun taas nuori Maximo Tolonen siirtyi SJK:n riveihin. Myös tulopuolella on riittänyt pääosin erittäin mielenkiintoista vilinää, sillä muutaman La Liga -ottelun pelannut keskikenttäpelaaja Javier Hervas sekä Englannin nuorten maajoukkuetta muutamaan otteeseen edustanut hyökkääjä Alex Nimely rustasivat nimensä paperiin talvikauden aikana. Puolustaja Ahmed El-Amrani sekä maalivahti Davor Taleski ovat myös Suomen kentille uusia mielenkiintoisia nimiä.
Suomen Cupissa Honka on pelannut tähän mennessä kolme ottelua. Espoolaisten Cup-juna on porskuttanut vahvasti eteenpäin, sillä joukkue ovat napannut täydet kolme pistettä mukaansa kaikista otteluista. Ensimmäisessä ottelussa Honka kaatoi KTP:n maalein 1-0, kun taas muutama viikko sitten espoolaiset hakivat pisteet HIFK:ta vastaan 2-3 voitolla. Viime lauantaina Honka vieraili PEPOn vieraana Imatralla pelatussa ottelussa, joka päättyi espoolaisten 0-3 voittoon.
Gnistanin näkymät
Gnistanille ottelu on tosiaan viimeinen tämän vuoden Cupissa, sillä oulunkyläläiset ovat jo menettäneet mahdollisuudet jatkopeleihin. Honka on tässä vaiheessa kautta Gnistanille erinomainen haaste. Päävalmentaja Roberto Nuccio muistaa painottaa kuitenkin oman pelin tärkeyttä ottelun alla.
– Lähdemme pelaamaaan meidän omaa peliä riippumatta vastustajasta ja haluan nähdä kentällä niitä asioita, joita olemme treeneissä käyneet läpi talven aikana. Tämä on mielestäni ainoa tie saada tuloksia ja sitä kautta lähdemme haastamaan Honkaa, kommentoi Nuccio ottelun alla.
Sairastuvalta on myös kuulunut viime aikoina positiivisia uutisia, sillä hyökkääjä Eero Forsen on ainoa pelaaja, joka on varmuudella poissa tiistain ottelusta.
Näin löydät perille
Esport Arena sijaitsee osoitteessa Koivu-Mankkaan tie 3. Helsingin keskustasta helpoiten perille vie länsimetro, kun taas Oulunkylästä matkaaville bussit 550 ja 553 vievät paikallisten vaihtoyhteyksien äärelle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.