Otteluennakko: Gnistan kohtaa TiPS:n harjoitusottelussa

 

Edellisen harjoitusottelunsa selvin lukemin voittanut Gnistan on jälleen tositoimissa lauantaina. Tällä kertaa keltapaidat kohtavat Kolmosessa pelaavan Tikkurilan Palloseuran Talin hallissa kello 21:00 alkavassa ottelussa.

Gnistan ja TiPS kohtasivat sarjapelien merkeissä viimeksi vuonna 2004, jolloin viidenneksi sijoittunut Gnistan vei molemmat pelit sarjajumbo TiPS:a vastaan lukemin 4-2 ja 4-0. Tämän jälkeen ainut keskinäinen kohtaaminen löytyy talvelta 2011, jolloin Gnistan löylytti vihreäpaitoja 5-0 harjoitusottelussa.
Vuonna 1958 perustettu vihreäpaitainen Tikkurilan Palloseura piipahti kaudella 2011 Kakkosessa, mutta on viettänyt tämän vuosituhannen pääasiassa piirisarjoissa. Kaksi viime kautta ovat vierähtäneet Kolmosen keskikastissa, mutta tällä kaudella Antti-Ville Sepän suojatit satsaavat tosissaan sarjanousuun. Itä-vantaalaisten avainpelaajia ovat viime kauden tehokkaimmat viimeistelijät hyökkääjä Emmanuel Mukuka ja keskikenttäpelaaja Joakim Streng sekä hienon uran Suomen alasarjoissa tehnyt hyökkääjä Daniel Antman. Aiemmin tällä viikolla TiPS kaatoi Grankulla IFK:n alle 23-vuotiaat Regions Cupissa 1-5, joten Gnistanin on syytä ottaa altavastaajina lähtevät vihreäpaidat vakavasti lauantaina. TiPS menetti merkittävässä roolissa olleen maalivahtinsa Aatu Hakalan sekä lupaavat juniorinsa Jaakko Juntusen, Tommaso Contin, Oliver Antmanin ja Joonas Åströmin Gnistanin riveihin tulevaksi kaudeksi, joten lauantaina nuorella viisikolla on mahdollisuus päästä kurittamaan entistä seuraansa.
Gnistan sai viime viikon lauantaina hyvän alun kevään harjoitusotteluihin kaatamalla PKKU:n lukemin 5-1. Selkeistä numeroista huolimatta päävalmentaja Roberto Nuccio löysi omiensa pelistä parannettavaa.
– Haluan nähdä viikon aikana harjoiteltujen asioiden näkyvän pelissämme. Erityisesti pallonhallinnassa haluan nähdä kehitystä tapahtuneen viikon aikana. Lisäksi toivoisin enemmän Gnistan-henkisiä katsojia Talin hallin lehtereille, niin pelaajillakin olisi kentällä mukavampaa, kommentoi Nuccio.
Toppari Jani Kaukomaa pitää TiPS-ottelua hyvänä testinä tulevaa sarjakautta ajatellen.
– Hyvän PKKU-pelin myötä joukkueella on ollut hyvä fiilis ja treeneissä tekemisen meininki! TiPS-ottelu on meille hyvä testi ennen kaikkea ennakkosuosikin asemassa pelaamisesta. Meidän täytyy löytää keinot, millä vastustajan tiivis puolustus ohitetaan, kommentoi ”Kake”.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.