Voittotili auki PEPOn kustannuksella


Kakkosen A-lohkon joukkueet Gnistan ja PEPO iskivät tulisesti yhteen Suomen Cupin ottelussa Talin hallissa lauantaina. 88 katsojan edessä käyty kamppailu kääntyi lopulta Gnistanin eduksi Arttu Heikan 2. puoliajan osumalla.
Ottelun ensimmäinen vartti sujui Gnistanin hallinnassa, mutta PEPOn puolustettua tiiviisti ei kunnon maalipaikoille päästy. Toisessa päässä Aatu Hakala sai olla maalillaan rauhassa pelin kontrollin ollessa täysin Kipinän hallussa.

Tunteet kuohahtivat ensimmäisen kerran PEPOn Edwin Salazarin suoritettua kaksi epäpuhdasta taklausta lyhyen ajan sisään selviten kolttosistaan kuitenkin pelkällä varoituksella.
Sähäkästi esiintynyt Dudu kokeili kaukovetoa 34. minuutilla ja vieraiden maalivahti Graig Hill sai venyä parhaimpaansa estääkseen pallon painumisen maaliverkkoon. Hill’n torjuttua tilanteen kulmapotkuksi vihelsi tuomari lopulta puoliajan päättyneeksi maalittomissa lukemissa.
Toinen puoliaika alkoi Gnistanin hallitessa peliä. Kipinä haki lisää hyökkäysvoimaa kentälle kärkipelaaja Zakaria Kibonan korvatessa Onni Tiihosen. Vaihdon myötä kärjessä aloittanut Teemu Pastila laskeutui kymppipaikalle ja Dudu keskikentän keskustaan Tiihosen paikalle. Vaihto tuottikin kaivatun tuloksen, sillä 56min jälkeen Kibona tarjoili rangaistusalueen keskelle nousseelle Arttu Heikalle maukkaan paikan sijoittaa 1-0 osuman ohi Hillin.
Maalin jälkeen PEPO nosti prässiä, jonka myötä Gnistan oli ajoittain vaikeuksissa. Kunnon maalipaikoille vierailijat eivät kuitenkaan edelleenkään päässeet.
Gnistanin 60. minuutilla tekemän vaihdon myötä Dudu teki tilaa Marcus Heimoselle keskikentän keskustassa ja 10 minuuttia tästä vaihtoon hölkänneen Jani Kaukomaan korvasi Rasmus Smidtslund topparin tontilla.
Välittömästi Kipinän kolmannen vaihdon jälkeen PEPO sai koettaa vapaapotkua aivan rangaistusalueen rajalta, mutta tästä selvittiin epäonnistuneen laukauksen painuessa Talin hallin muikkuverkkoihin.
PEPOn orastavan loppukirin katkaisi lopullisesti Edwin Salazarin tunteita kuumentanut ruma taklaus Teimuraz Apriamashiliin, jonka myötä Salazar lensi toisen varoituksen myötä ulos kentältä.
Loppuhetkillä Gullit Zolameso pääsi vielä murtautumaan oikean laidan kautta rangaistusalueelle, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt.
– Erittäin hyvät fiilikset, joukkueelle tärkeä voitto! Neljä Suomen Cupin peliä ovat sujuneet nousujohteisesti. Ennen jokaista peliä olemme lähteneet parantamaan. Tämä oli selkeästi paras peli tähän mennessä ja tuloskin oli paras, kommetoi maalintekijä Arttu Heikka.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli luonnollisesti tyytyväinen tulokseen, mutta löysi positiivisten asioiden lisäksi myös parannettavaa ottelusta.
– Pääsimme lähtemään matsiin lähes täydellä miehistöllä, jossa myös nuorempi kaarti sai vastuuta. Tänään näimme kentällä pelirohkean kotijoukkueen, joka hallitsi palloa fiksusti. Lopussa paketti ehkä hieman hajosi, mutta saimme silti pidettyä vastustajan nollilla. Parannettavaa riittää yhä, sillä viimeiset ratkaisut  sekä murtautumiset viimeisellä kolmanneksella tökkivät, kommentoi Nuccio ottelun jälkeen.
Gnistan päättää Suomen Cupin lohkovaiheen urakkansa 10.3, kun Tapiolan Esport Centerissä vastaan asettuu FC Honka.
Gnistan – PEPO 1-0 (0-0)
Maalit:
Gnistan: 56′ Heikka
PEPO: –
Varoitukset:
Gnistan: 68′ Tirkkonen, 73′ Zolameso
PEPO: 25′ Salazar, 65′ Pyyhtiä, 73′ Deng, 89′ Salazar(ulosajo), 90+3 Ceesay
Gnistanin kokoonpano:
Aatu Hakala (mv)
Vili Roivainen
Marko Koskinen
Jani Kaukomaa(70′ Rasmus Smidtslund)
Niko Tirkkonen
Onni Tiihonen(50′ Zakaria Kibona)
Teimuraz Apriamashvili
Arttu Heikka
Dudu(60′ Marcus Heimonen)
Gullit Zolameso
Teemu Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.