Haastattelussa Aatu Hakala: "Tähän mennessä on ollut hienoa pelata näin kovia pelejä"

Kuva: Mikko Mäkelä

17-vuotias maalivahti Aatu Hakala siirtyi Tikkurilan Palloseurasta Gnistanin riveihin talvikauden aikana. Nuorukainen on saanut reippaasti vastuuta Suomen Cupin peleissä ja on osoittanut nuoresta iästään huolimatta olevansa kypsä maalivahti Kakkoseen.
Pelasit viime kaudella TiPS:ssä Kolmosta ja kausi oli sinulle ensimmäinen kokonainen miesten tasolla. Miten kommentoisit viime kautta henkilökohtaisella tasolla?
Tosiaan viime kausi oli itselleni ensimmäinen miesten tasolla ja saatu vastuu näkyi myös otteissa, sillä kausi oli mielestäni erittäin onnistunut. Ennen viime kautta olin pelannut muutamia ”jämämatseja” Legiruksen riveissä, joten oli mukavaa saada kunnolla pelejä alle!
Teit joulukuussa sopimuksen Gnistanin kanssa. Kertoisitko hieman siirron taustoista ja miksi Gnistan oli sinulle paras vaihtoehto?
Heti viime kauden päätyttyä tavoitteena oli päästä pelaamaan Kolmosta korkeammalle. Myönnetään, että heti alusta lähtien Gnistan oli itselleni ykkösvaihto laadukkaan valmennuksen sekä hyvien olosuhteiden johdosta. Palaset loksahtivat tosiaan joulukuussa kohdilleen molemmilta puolilta ja tästä tuloksena sopimus Gnistanin kanssa.
Kävit viime vuoden aikana treenaamassa Italiassa useamman seuran kanssa. Kertoisitko hieman tästä reissusta?
Ensimmäinen reissu Italiaan ajoittui viime syksylle, jolloin treenasin Serie C:ssä pelaavan Sambenedettesen sekä viidennen sarjatason Guilianovan kanssa. Treenit tuolla reissulla menivät sen verran hyvin, että joulukuussa aukeni uusi mahdollisuus Italian reissuun. Tällä kertaa treenasin Sambenedettesen lisäksi myös Serie B:ssä pelaavien Empolin sekä Pescaran kanssa. Molemmat reissut olivat todella positiivisia kokemuksia ja toivottavasti jatkossakin aukeaa mahdollisuuksia treenata ulkomaalaisten seurojen kanssa.

Tähän mennessä olet vartioinut Gnistanin maalia jokaisessa Suomen Cupin ottelussa. Miten arvioisit omia sekä joukkueen esityksiä Cupissa tähän mennessä?

Debyytti tosiaan tapahtui HIFK:ta vastaan, josta tuloksena oli tasapeli maalein 1-1. Olin ottelun jälkeen tyytyväinen omaan sekä joukkueen esitykseen ja ottelusta jäi hyvä fiilis. Tämän jälkeen tulikin surullisenkuuluisa HJK-ottelu, josta meiltä puuttui todella paljon ukkoja ja tulos oli sen mukainen. Matsi KTP:tä vastaan oli huomattavasti parempi jo pelkästään joukkueen terveystilanteen puolesta, vaikkakaan tuliaiseksi Kotkasta emme saaneet pisteitä mukaan. PEPOa vastaan kokonaisuus oli kunnossa ja koko matsin ajan minulla oli hyvä sekä luottavainen fiilis tuloksen suhteen. Henkilökohtaisesti olen ollut tyytyväinen omaan pelaamiseen, mutta matka on vasta alussa ja vielä riittää opittavaa. Tähän mennessä on ollut hienoa pelata näin kovia pelejä.
Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi tulevalle kaudelle?
Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja totta kai kehittyä viime vuodesta. Päällimäisenä mielessä on kuitenkin joukkueen etu sekä yhteisien tavoitteiden saavuttaminen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.