Suomen Cup käynnistyi tasapelillä

Gnistan ja HIFK tasasivat pisteet Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa Talin hallissa. Nuorella ryhmällä otteluun lähtenyt Gnistan onnistui maalivahti Aatu Hakalan johdolla pitämään HIFK:n yhdessä maalissa ja toisessa päässä toppari Jani Kaukomaa iski tasoituksen vartti ennen loppua.

Gnistan marssitti kentälle sekoituksen viime kauden runkopelaajia, uusia hankintoja ja nuoria lupauksia. Debyyttinsa keltapaidassa tekivät maalivahti Aatu Hakala (synt. -00), Rasmus Smidslund (-99), Onni Tiihonen (-00), Arttu Heikka (-99) ja Tommaso Conti (-02). Myös uudet hankinnat Cheikh Toure, Vili Roivainen ja Teimuraz Apriamashvili tekivät ensiesiintymisensä Gnistanin riveissä.
Ensimmäisen vartin peli pyöri Gnistanin komennossa, eikä kokenut kotijoukkue onnistunut juuri pääsemään pois omalta puoliskoltaan. Dudun ja Gullit Zolameson johdolla hyökkäyksiä rakennellut Gnistan ei kuitenkaan muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta onnistunut iskemään maalia.
16 minuutin kohdalla HIFK pääsi ensimmäisen kerran hyökkäykseen ja pallo löytyi välittömästi Gnistanin maalista. Matias Hänninen murtautui vasenta laitaa ja löysi takatolpalle unohtuneen Tuomas Mustosen. AC Oulusta täksi kaudeksi HIFK:n siirtynyt ”Mude” ei erehtynyt ja siirsi joukkueensa 1-0 johtoon.
Maalin jälkeen Gnistanin hyvä ote katosi ja HIFK otti pelin kontrolliin. Ylärimaa lähemmäs ei kotijoukkue kuitenkaan päässyt ja tauolle siirryttiin 1-0 tilanteessa.
Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. HIFK hallitsi ja onnistui luomaan muutaman loistavan paikan, mutta Gnistanin maalilla Hakala piti joukkuettaan pystyssä hienoilla torjunnoilla.
Vartti ennen loppua Toure hankki Gnistanille sivuvaparin, jonka Roivainen toimitti takatolpalle. Paikalle ehti Arttu Heikka, joka käänsi hienosti pallon maalin eteen Jani Kaukomaalle viimeisteltäväksi.
Tasoituksen jälkeen ei vaarallisia maalipaikkoja enää nähty ja näin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa pisteet tasattiin 1-1 lukemin.
Gnistanin seuraava Suomen Cupin ottelu pelataan ensi perjantaina Oulunkylän Mustapekka Areenalla klo 18:30. Vastaan astelee HJK. Tervetuloa!
HIFK 1-1 Gnistan
Maalit
HIFK: Mustonen 16′
Gnistan: Kaukomaa 74′
Varoitukset
HIFK: Mustonen 64′
Gnistan: –
Gnistan: Hakala (mv), Tirkkonen, Kaukomaa, Smidslund (Koskinen 77′), Roivainen, Heikka, Tiihonen, Pastila (Apriamashvili 74′), Zolameso, Dudu, Toure (Conti 83′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.