Gnistan kiinnitti nuoren maalivahtikaksikon

Aleksi Ahonen (s. 2002) ja Aatu Hakala (s. 2000) ovat tehneet monivuotiset pelaajasopimukset Gnistanin kanssa.

Aleksi Ahonen, IF Gnistan

Ikäluokkansa maajoukkuerinkiin kuuluva Ahonen on pelannut koko uransa Gnistanissa. Aleksi teki läpimurron oman ikäluokassaan eliittiin viime vuonna ja nousi loppukaudesta myös edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.
”Aleksi on ikäluokkansa lahjakkaimpia maalivahteja ja haluamme luonnollisesti pitää lahjakkuuksista kiinni. ”Ale” nähdään varmasti tulevaisuudessa edustusjoukkueen maalin suulla. Hän on erinomainen esimerkki seuran junioritoiminnan kehityksestä. Toivon, että Ale toimii myös esimerkkinä kaikille muille meidän junioreille siitä, että edustusjoukkueeseen on hyvä mahdollisuus päästä seuran sisältä”, kommentoi Gnistan-manageri Uusitalo.
17-vuotias Aatu Hakala siirtyi Gnistaniin Tikkurilan Palloseurasta, jossa hän pelasi viime kaudella jo miesten Kolmosen pelejä. Gnistanissa Aatu on nähty viime viikkoina A-junioreiden harjoituspelien maalilla. Tällä ja ensi viikolla Aatu harjoittelee Italiassa, jossa hän on kolmen paikallisen seuran testattavana. Alkuviikko on mennyt Serie B -seura Pescarassa, loppuviikosta matka jatkuu Serie C –seura S.S. Sambenedettesessa. Matka päättyy ensi viikolla todennäköisesti Serie B:n Empolissa.
Gnistanin manageri on luonnollisesti tyytyväinen: ”Aatu tulee varmasti saamaan vastuuta edustusjoukkueessa ensi kaudella, jos ei tule kutsua suurempiin ympyröihin ennen sitä. Hienoa, että Aatulle on auennut mahdollisuus näyttää taitojaa ulkomailla. Tässä merkittävä vaikuttaja on luonnollisesti Roberto Nuccio ja hänen suhteensa Italiassa. Tiedän, että mainituista kolmesta seurasta yksi on ollut Aatusta erittäin kiinnostunut, joten mielenkiintoista nähdä miten keskustelut jatkuu matkan jälkeen”, kommentoi Uusitalo.
Uusitalo jatkaa: ”Meillä on nyt noin 50 A- ja B-junioripelaajaa Gnistanissa. Näiden joukossa on muutamia todellisia lahjakkuuksia, joiden kanssa tullaan tekemään monivuotiset pelaajasopimukset. Toivon, että vuoden päästä nähdään uusia ”akatemiapelaajia”. Kyse on lahjakkuuksista, jotka tulevat saamaan varmasti vastuuta myös edustusjoukkueessa. Tärkeintä on tietenkin kehittää näitä pelaajia ja viedä heitä eteenpäin urallaan.”

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.