Gnistanille kohtalokas tappio Turussa


Pakkovoiton edessä vaikeaan vierasotteluun matkustanut Gnistan ei kyennyt kaatamaan sarjakärkeä hyvästä taistelusta huolimatta. Lukemin 3-1 tullut tappio sinetöi Gnistanin putoamisen takaisin Kakkoseen.

Gnistan sai jalkeille lähes parhaan miehistönsä, sillä ainoastaan Gullit Zolameso, Valte Vuorela, Marcus Heimonen sekä Patrick Aaltonen olivat sairastelujen vuoksi sivussa.
Ensimmäiset 30 minuuttia mentiin vahvasti kotijoukkueen merkeissä. Motivoituneen oloinen TPS vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään Gnistanin pystyessä lähinnä toimittamaan palloa hyökkäysalueelle jääden ilman kunnon maalipaikkoja. Uhrautuvasti puolustanut Gnistan selvisi takaiskuitta 19 minuuttia ennen kuin Mika Ääritalo pääsi sijoittamaan epäonnekkaasti Gnistan-puolustajan jalasta kimmonneen pallon tyhjiin. TPS iski uudelleen vain 3 minuutin kuluttua. Terävästi hyökkäykseen mukaan noussut laitapuolustaja Sami Rähmönen pelattiin vapaaksi ja hän sijoitti pallon ohi Marzuolin.
Gnistan oli pahasti vaikeuksissa myös maalien jälkeisten minuuttien aikana. Kaksi paikkaa missannut Ilari Mettälä sekä väkevän laitanousun esittänyt Juri Kinnunen eivät kuitenkaan onnistuneet lisäämään mustavalkoisten johtoa.
TPS:n pahin rynnistys hellitti puoliajan loppua kohden ja hiljalleen myös peräänantamattomasti taistellut Gnistan pääsi peliin mukaan. Aleksander Akbar herätti toivonkipinän näyttävällä 2-1 osumallaan, laukaus noin 16 metristä painui tarkasti takakulmaan.
Toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana Marzuoli torjui ensin loistavasti Niklas Blomqvistin laukauksen ja hetkeä myöhemmin Ilari Mettälän murtautuminen rangaistusalueelle päättyi ohilaukaukseen. Kahta maalia tarvinnut Gnistan satsasi sekin kaikkensa hyökkäyspeliin. Pallo saatiinkin usein lupaavasti viimeiselle hyökkäyskolmannekselle, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti Kipinälle tuskaa. Edes 61 minuutin kohdalla kentälle vaihdosta tulleet Zakaria Kibona sekä Kelechi Anyamele eivät tuoneet riittävää lisäpuhtia Kipinän peliin.
78 minuutilla toppari Niko Tirkkonen vaihdettiin keskikenttäpelaaja Riku Selanderiin, Kelechi Anyamele laskeutui toppariksi ja Marko Koskinen nostettiin kärkeen tuomaan pääpelivoimaa hyökkäykseen. Gnistanin satsatessa kaiken hyökkäyspeliin, pääsi TPS iskemään muutamaan otteeseen vaarallisesti vastaan. Marzuoli ja Gnistanin uhrautuva taistelu pitivät pistetoiveet elossa, kunnes yliajalla Ilari Mettälä pääsi sinetöimään 3-1 loppulukemat juuri ennen loppuvihellystä.
Gnistan pelaa kauden viimeisen ottelunsa Oulunkylän urheilupuistossa ensi lauantaina. Tule kannustamaan Gnistan voittoisaan kauden päätökseen!
TPS – Gnistan 3-1 (2-1)
Maalit:
TPS: 19′ Ääritalo, 22′ Rähmönen, 90+3′ Mettälä
Gnistan: 44′ Akbar
Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.