Tappio tuliaisina Tammisaaresta


Gnistanin asema säilymistaistelussa tukaloitui EIF:n napattua sunnuntaina 3 pistettä kotikentällään 1-0 lukemin. Etenkin hyökkäyksissään terävämpien isäntien voittomaalin iski Jussi Aalto 58. minuutilla.

Jean Silva teki paluun kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. Sen sijaan sivussa olivat takareittään parannellut Antti Uusitalo sekä sairastelujen vuoksi Eero Hyökyvirta sekä Reza Heidari. Pitkään sivussa ollut Biran Jeng on palannut harjoituksiin ollen kuitenkin sivussa toistaiseksi.
Ensimmäinen nelivitonen eteni Gnistanin pallollisessa hallinnassa, mutta EIF:n jämäkästi esiintynyt puolustus teki keltapaidat toistuvasti tehottomiksi viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Gullit Zolameso pääsi kerran murtautumaan vasemman laidan kautta rangaistusalueelle laukauksen painuessa kuitenkin yli maalin.
EIF:n avausosuma oli lähellä 23. peliminuutilla Hongan lainamies Felipe Mellon täräyttäessä kaukovedon tolppaan. Toisessa päässä Aleksander Akbarille siunaantui Gnistanin puoliajan paras sauma maalintekoon, mutta Jonathan Jäntin loistotorjunta piti lukemat muuttumattomina.
Puoliajan loppu mentiin edelleen Gnistanin lievässä hallinnassa, mutta lukuisat erikoistilanteetkaan eivät merkintää maalisarakkeeseen tuoneet. EIF:llä aivan ennen päätösvihellystä paikka poistua tauolle johtoasemassa, mutta Felix De Bonan laukaus pienestä kulmasta painui ohi.
Toisella jaksolla Gnistan pyrki edelleen pallonhallintaan, mutta maalintekopaikoille pääseminen tuotti Gnistanille hankaluuksia. Puoliajan ensimmäisestä tekopaikastaan EIF laukoi pallon vielä sivuverkkoon, mutta 58. minuutilla Juuso Aalto taiteili itsensä laukaisupaikkaan ja laukoi tarkasti pallon oikeaan takanurkkaan.
Vain 7 minuutin kuluttua tästä kolisteli EIF kulman jälkeen Gnistanin ylärimaa. Toisessa päässä Gnistanin hyökkäyspeli oli tehotonta eikä edes kentälle vaihdetut Dudu sekä Zakaria Kibona tuoneet siihen tarvittavaa puhtia. Jäntti sai lisäksi torjuttavakseen Jani Kaukomaan vaarattoman puskun sekä Niko Tirkkosen laukauksen noin 20 metristä. Kerran Gnistan sai pallon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty hyökkääjän rikottua maalivahtia. Lähimpänä osumaa oli EIF:n läpirynnistänyt hyökkääjä, mutta Marzuolin loistotorjunta piti pistetoiveet elossa.
Lopussa Valtteri Voutilainen korvasi Jani Kaukomaan topparina ja Marko Koskinen nostettiin kärkeen tuomaan tarvittavaa pääpelivoimaa, mutta hyökkäyspelistä puuttui tarvittava puhti päätösvihellykseen asti.
Gnistan jatkaa taisteluaan perjantaina, jolloin Oulunkylässä vastaan asettuu jo mahdollisuutensa menettänyt Grankulla IFK.
EIF – Gnistan 1-0 (0-0)
Maalit:
EIF: 58′ Aalto
Gnistan: –

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.