Lauantaina KPV:n vieraaksi


Ankaraa säilymistaistelua käyvä Gnistan on lauantaina kovan paikan edessä. Matka käy Kokkolaan, jossa keltapaidat kohtaavat kovan kotijoukkueen KPV:n. Sarjataulukko tekee ottelusta todella tärkeän, sillä voitto olisi molemmille elintärkeä.
Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas. Keväällä Kipinä venyi Santahaan tekonurmella 1-1 tasapeliin, mutta heinäkuun puolivälissä KPV oli Oulunkylässä parempi lukemin 0-1.
Sarjakauden ollessa viittä ottelua vaille valmis on Gnistan 5 pisteen päässä viimeisellä säilyjän paikalla olevasta EIF:stä. Vain voitot pitävät Gnistanin säilymistaistelussa mukana, eikä ainoastaan yhden kotitappion kärsinyt KPV ole tässä vaiheessa se toivotuin vastustaja. Haastavista lähtökohdista huolimatta Kipinä hyppää aamulla Kokkolan junaan hyvällä fiiliksellä. Pelikieltonsa kärsinyt Gullit Zolameso palaa kokoonpanoon ja lisäksi lähes koko kauden toisen puolikkaan sivussa ollut Dudu on lähellä pelikuntoa. Jean Silva on pelikieltonsa vuoksi sivussa vielä tästä ottelusta, hänen lisäkseen Marcus Heimonen sekä jo harjoituksiin palannut Biran Jeng ovat edelleen loukkaantuneina. Vikkelä hyökkääjä Aleksander Akbar on ollut hyvässä iskussa viime peleissä iskien kolmessa viime ottelussa maalin.
KPV on ajautunut nousutaistelussa hankalaan tilanteeseen. Kolmen voitottoman ottelun putkessa tarpovat vihreäpaidat ovat 40 pisteellään sarjan kolmantena iskuetäisyydellä nousukarsintapaikalla majailevasta Hongasta, mutta sarjan kärjessä porhaltava TPS on karannut peräti 8 pisteen päähän. Tämä tilanne tarkoittaa käytännössä sitä, että nousuun kaikkensa laittava kokkolalaisryhmä on sekin pakkovoiton edessä lauantain ottelussa. KPV:n romuluinen kärkipelaaja Irakli Sirbiladze ratkaisi pelin kesällä Oulunkylässä, mutta hänen lisäkseen Kipinän puolustajien tulee olla erityisen tarkkana hyökkäävän keskikenttäpelaaja Konstantin Yaroshenkon kanssa. Elokuussa KPV:n riveihin siirtynyt ukrainalainen on iskenyt kolmessa pelaamassaan ottelussa kaksi osumaa.

Ottelu potkaistaan käyntiin Kokkolan keskuskentällä lauantaina poikkeuksellisesti jo kello 16:00. Mikäli et pääse paikanpäälle, voit seurata ottelua osoitteessa www.fanseat.com.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.