Gnistanille riemukas voitto KPV:sta


Gnistan paranteli asetelmiaan säilymistaistelulla nappaamalla Kokkolan reissulta tärkeän voiton, joka nosti Gnistanin 4 pisteen päähän EIF:lle hävinneestä OPS:sta. Koko ajan enemmän tai vähemmän KPV:n hallinnassa edenneen ottelun voittomaalin iski Aleksander Akbar 3 minuuttia ennen täyttä aikaa.

Gnistan oli saanut kokoonpanoonsa takaisin pelikieltonsa kärsineen Gullit Zolameson sekä loukkaantumisesta toipuneen Dudun. Sen sijaan Eero Hyökyvirta sekä Valte Vuorela olivat sairastumisen vuoksi sivussa.
Sateinen sää oli tehnyt kentän pinnasta todella märän ja liukkaan luoden oman haasteensa molemmille osapuolille. KPV otti pallollisen hallinnan itselleen alusta lähtien pyrkien luomaan tilanteita laitamurtautumisien kautta. Hyvän ottelun pelannut Gnistanin puolustuslinja piti KPV:n poissa loistavilta tekopaikoilta, kunnes Konstyantyn Yaroshenkon laadukas keskitys vapautti härkämäisen hyökkääjän Irakli Sirbiladzen vaaralliseen laukaisupaikkaan.
Gnistan keskittyessä puolustamaan tiiviisti, jäivät keltapaitojen tilanteet vähiin. Gullit Zolameso tarjoili alkupuoliskon parhaan paikan Zakaria Kibonalle, mutta hyökkääjä ei aivan onnistunut kurottamaan itseään laukaisuun.
Märkä kenttä teki tepposensa Alessandro Marzuolille noin 25 minuutin pelin jälkeen, mutta tästä selvittiin säikähdyksellä Elias Ahteen epäonnistuttua Marzuolin pallonmenetyksen avaamassa loistopaikassaan. Marzuoli joutui jälleen töihin noin puolen tunnin jälkeen torjuttuaan ensin Yaroshenkon matalan laukauksen eteensä liimaten kuitenkin myös Niklas Ågrenin laukauksen varmoin ottein.
KPV siirtyi 1-0 johtoon 39 minuutin jälkeen Marzuolin epäonnistuttua Irakli Sirbiladzen puskun koppaamisessa märän pelivälineen lipsahtaessa kassarin käsistä verkkoon.
Tasapuolisuuden nimissä myös vain kolme minuuttia KPV:n johto-osuman jälkeen syntynyt Gnistanin tasoitus tuli vastustajan suotuisella avustuksella. Laitapuolustaja Michal Mravecin palauttava syöttö topparille epäonnistui pahemman kerran ja tilanteen hyvin lukenut Zakaria Kibona karkasi maalintekoon.
KPV avasi toisen nelivitosen väkevästi. Vikkelä Elias Ahde sekä Irakli Sirbiladze tuhlasivat vuorollaan maalipaikkansa aivan alkuminuuteilla. Vahvasti vyöryttäneet vihreäpaidat loivat jälleen hässäkkää Kipinän alueelle 52. peliminuutilla, mutta uhrautuvasti maaliaan puolustaneet keltapaidat välttyivät takaiskulta.
Peli tasoittui hiljalleen puoliajan edetessä, eikä Fernando Torres Cozarin muutamaa kaukolaukausta lukuunottamatta enää vaaratilanteita Kipinän maalilla nähty.
Kesken KPV:n pallonhallinnan iski Gnistan terävästi vastaan vain muutama minuutti ennen 90 minuutin täyttymistä. Hidetoshi Wakuin pystysyöttö vapautti Aleksander Akbarin läpiajoon, josta vahvassa maalivireessä oleva Akbar sijoitti pallon hallitusti ohi Joonas Myllymäen.
Loppuminuuttien hahmo oli Marzuoli, jonka varmat otteet pitivät rajusti rynnistäneen KPV:n maaleitta loppuun asti.
KPV – Gnistan 1-2 (1-1)
Maalit:
KPV: Sirbiladze 39′
Gnistan: Kibona 42′, Akbar 87′

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.