Gnistan ja Haka tasapeliin


Säilymistaistelua käyvä Gnistan kohtasi perjantai-iltana paineettomasti sarjan ylemmässä
keskikastissa majailevan Valkeakosken Hakan. Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen tarjosi 431 katsojalle tasaisen kamppailun, jonka molemmat osumat tehtiin tapahtumarikkaammalla ensimmäisellä puoliajalla.


Gnistan joutui tärkeään otteluun ilman pelikieltoja kärsiviä Jean Silvaa ja Gullit Zolamesoa. Lisäksi Marcus Heimonen ja Dudu olivat edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi. Gnistanin onneksi pelikieltonsa kärsineet Marko Koskinen ja Riku Selander sekä maajoukkuereissulta kotiutunut Eero Hyökyvirta palasivat kokoonpanoon. Lisäksi pitkään loukkaantuneena ollut Ogelin oma poika Eero Forsén oli toipunut pelikuntoon aloittaen ottelun vaihtopenkiltä.
Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat päättäväisesti otteluun lähteneen Kipinän hallintaa. Aktiivisen prässin lisäksi kärkipari Aleksander Akbar-Zakaria Kibona aiheutti useaan otteeseen ongelmia Hakan puolustukselle vauhdikkailla hyökkäyksillään. Lopulta 20 peliminuutin jälkeen pitkällä kuljetuksellaan hyökkäyksen alustanut Akbar puski Kibonan mainion keskityksen läheltä ohi voimattoman Tuomas Karjanlahden.
Hiljalleen Kipinän vahva prässi alkoi hiipua, jonka seurauksena Haka pääsi peliin mukaan. Puoliajan viimeiset 20 minuuttia olivatkin täydellistä Hakan hallintaa. Vieraat löysivät jatkuvasti tilaa Gnistanin puolustuksen ja keskikentän keskustan välistä, mutta valkopaitojen tehottomuus piti Gnistanin maalin puhtaana, kunnes Jaakko Rantanen käytti hyväkseen Gnistan-puolustajan virheen tasoittaen pelin.
Liian passiivisesti 1. puoliajan lopulla pelannut Gnistan ryhdistäytyi ja näin ollen toinen jakso olikin tasaista ja kohtalaisen tapahtumaköyhää taistelua. Paikoitellen vaarallisesti hyökännyt Haka kolisteli maalitolppaa kahteen otteeseen vapaasti rangaistusboxista laukomaan päässeen Kalle Multasen sekä Henri Malundaman toimesta.
Gnistan haki piristystä hieman takunneeseen peliinsä vaihtamalla Teemu Pastilan tilalle Riku Selanderin ja myöhemmin kärkipelaaja Zakaria Kibonan korvasi Eero Forsén. Aivan loppuhetkillä Kelechi Anyamele toi vielä tuoretta juoksuvoimaa vasemmalle laidalle korvaten Andreas Strandvallin. Puoliajan loppua kohden Gnistanin hieman vaisu hyökkäyspelaaminen kohentui. Viimeisten 10 minuutin aikana Riku Selander laukoi kerran tulisesti noin 18 metristä ja aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä Forsén pääsi yrittämään maalintekoa tyhjään maaliin osuen kuitenkin epäpuhtaasti palloon.
Gnistan – Haka 1-1 (1-1)
Maalit:
Gnistan: 20′ Akbar
Haka: 40′ Rantanen

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.