Gnistanille riemukas voitto Hongasta


Gnistan kruunasi hienosti sujuneen elokuun riemukkaalla 2-1 voitolla Hongasta. Voitto oli Gnistanille neljäs viiteen otteluun nostaen Kipinän vain 2 pisteen päähän säilymisviivasta.

Oulussa loukkaantuneet Dudu ja Marcus Heimonen olivat sivussa kokoonpanosta, mutta Kipinän onneksi Gullit Zolameso oli jälleen pelikuntoinen. Lisäksi avauskokoonpanossa oli mukana HIFK:n A-junioreista lainattu Joonas Salmi.
Ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Hongan otettua pallonhallinnan itselleen alusta lähtien jäi Gnistanin osaksi iskeä tehokkaasti vastaan aina tilaisuuden saadessaan. Näin tapahtuikin 18 minuutilla Teemu Pastilan päästyä ensin laukomaan hyvästä paikasta kuritti Hongasta lainattu Jean Silva emoseuraansa puskien Aleksander Akbarin tarjoileman kulman verkon perille.
Pallo pyöri lähes koko puoliajan vaarallisen oloisesti Gnistanin puolustusalueella, mutta Hongan tehottomuus, Gnistanin tarkka puolustuspeli sekä Alessandro Marzuolin loisto-otteet maalilla pitivät vieraat maaleitta. Kesken Hongan painostuksen iski Gnistan jälleen tehokkaasti 32 minuutin jälkeen. Jean Silvan käynnistämästä vastaiskusta Teemu Pastila syötti Aleksander Akbarin laukaisupaikkaan. Hetken aseteltuaan Akbar latasi pallon etuyläkulmaan.
Puoliajan lopulla oli molemmilla joukkueilla vielä paikkansa, mutta Marzuolin sekä Honka-maalia vartioineen Tim Murrayn varmojen otteiden johdosta puoliajalle siirryttiin Gnistanin 2-0 yllätysjohdossa.
Gnistanin puolustustaistelu jatkui rajusti kavennusosumaa jahdannutta Honkaa vastaan toisella puoliajalla. Varovaisesti ja puolustuslinja alhaalla pelanneelle Gnistanille tuotti vaikeuksia saada syöttöpeliään kulkemaan vieraiden ankarassa prässissä. Vain Marzuolin torjunnat pitivät Kipinän maalin puhtaana Hongan rynnistyksessä. Hongan painostus tuotti tulosta 59. peliminuutin jälkeen Masar Ömerin päästessä laukomaan Marzuolin torjuman paluupallon verkkoon.
Kavennusosuman jälkeen Gnistan nosti puolustuslinjaansa tuottaen toivotun tuloksen, eikä Honka enää saanut aikaiseksi kunnon kirivaihdetta. Gnistan keskittyessä varjelemaan maltillisesti johtoasemaansa tuloksena oli tapahtumaköyhät 30 minuuttia, joiden aikana Jean Silva kokeili kerran laukoa n. 20 metristä, mutta tuloksetta.
Gnistanin puoliajan vaihdot nähtiin 57. peliminuutilla Riku Selanderin korvatessa Teemu Pastilan, 72. peliminuutilla Valtteri Voutilaisen tullessa loukkaantuneen Joonas Salmen tilalle sekä 85. peliminuutilla Zakaria Kibonan korvatessa Jean Silvan.
Gnistan-Honka 2-1 (2-0)
Maalit:
Gnistan: 18′ Silva, 32′ Akbar
Honka: 59′ Ömer

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.