Gnistanille niukka tappio Honkaa vastaan


Gnistan joutui maanantaina kovaan testiin takaisin sarjakärkeen mielinyttä Honkaa vastaan. Selkeänä altavastaajana otteluun lähtenyt Kipinä laittoi isännät tiukoille, mutta joutui taipumaan lopulta 3-2 tappioon.

Kipinä palasi kolmen topparin puolustuslinjaan ja paluun kokoonpanoon tehnyt Teemu Pastila pelasi yksin kärjessä pelimuodostelman ollessa tälle kaudelle uusi 5-4-1.
Gnistan luovutti suosiolla pallonhallinnan Hongalle ja keskittyi puolustuspeliin. Asiat eivät menneet kuitenkaan suunnitelmien mukaan, sillä Honka loi jo ensimmäisen kympin aikana kaksikin laadukasta maalipaikkaa vaarallisten kulmapotkujen seurauksena. Ottelun 14. peliminuutilla Kasperi Liikonen pommitti Ilari Äijälän esityöstä pallon tolpan kautta verkkoon.
Gnistan vastasi nopeasti, vain 2 minuuttia myöhemmin, ottelun ensimmäisestä hyökkäyksestään. Niko Tirkkoselle avautui tilaa noin 30 metriä maalista, ”Tiki” eteni rangaistusboxin tuntumaan ja laukoi pallon tolpan juureen.
Peli jatkui Hongan hallinnassa Kipinän tasoituksenkin jälkeen. Daniel Kollar venyi huipputorjuntaan 18 minuutin pelin jälkeen onnistuen torjumaan Robert Ivanovin yläkulmaan kohdistuneen laukauksen kulmapotkuksi. Kahdeksan minuuttia tästä Joni Korhonen rankaisi Gnistan-pelaajan harhasyötöstä ja laukoi Hongan 2-1 johtoon.
Ensimmäinen puoliaika ei enempää maaleja tarjonnut, kun Valte Vuorelan aivan rangaistusboxin takaa lähtenyt matala kuti painui hiuksenhienosti ohi maalin.
Toista puoliaikaa pelattiin tasaisemmissa merkeissä, mutta vartin pelin jälkeen Ilari Äijälä laukoi tarkasti vapaapotkusta Hongan 3-1 johtoon.
Kahden maalin tappioasemassa Gnistan muutti muodostelmansa hyökkäävämpään 4-2-3-1 muodostelmaan. Kron Rexhepi tuli laitalinkki Karim Jouinin tilalle ja Marcus Heimonen korvasi Valte Vuorelan. Teemu Pastila siirtyi kymppipaikalle ja laitapakkina aloittanut Kelechi Anyamele otti Jouinin paikan.
Muutos toi lisävirtaa Gnistanin peliin ja palloa alettiin saada Hongan puolustusalueelle aiempaa nopeammin. Todellisia maalipaikkoja ei nähty, kunnes Kelechi Anyamelen tulinen laukaus vasemmalta laidalta ei pysynyt Ville Hurstin näpeissä ja Teemu Pastila pommitti paluupallon voimalla alakulmaan. Maalin jälkeen haettiin vielä tuoreita jalkoja kentälle Eero Hyökyvirran korvatessa Anyamelen oikeana laitalinkkinä.
Viimeinen kymppi tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Gnistanin raju satsaaminen hyökkäyspeliin poiki Hongalle vastaiskun paikkoja, mutta Kipinän onneksi Lucas Kaufmann ja Jean Silva eivät avopaikoissaan onnistuneet.
Loppuhetkillä Hursti torjui ensin Heimosen vapaapotkun yläkulmasta kulmapotkuksi ja yliajalla tasoitus oli todella lähellä, mutta Alex Lehtisen laukaus kolahti ainoastaan ylärimaan.
Gnistan jahtaa avausvoittoa seuraavan kerran lauantaina, jolloin Oulunkylän urheilupuistoon saapuu vierailulle OPS Oulusta.
Honka – Gnistan 3-2 (2-1)
Maalit:
Honka: 14′ Liikonen, 26′ Korhonen, 60′ Äijälä
Gnistan: 16′ Tirkkonen, 78′ Pastila

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.