Gnistanin sarjakausi jatkui tappioiden tiellä


TPS osoitti Kupittaalla kiistattoman paremmuutensa ottaen 3-0 voiton. Ottelu ratkesi pitkälti jo turkulaisten ensimmäiseen maaliin, sillä sen jälkeen Kipinä ei saanut aikaiseksi oikeastaan minkäänlaista kirivaihdetta TPS:n takoessa vielä kaksi lisäosumaa.

Gnistan oli menettänyt sairastuvalle Marko Koskisen ja Teemu Pastilan, lisäksi monet pelaajat olivat puolikuntoisia erinäisten pienten vammojen vuoksi. Useamman pelin huilaamaan joutunut Gullit Zolameso oli toipunut loukkaantumisestaan pelikuntoon.
Ottelun ensimmäiset minuutit lupasivat vielä hyvää, sillä Eero Forsénilla oli niiden aikana kaksikin saumaa iskeä vierasjoukkue johtoon. Ensin Forsén pääsi puskemaan Karim Jouinin laadukkaasta keskityksestä ja vain muutama minuutti myöhemmin Aleksander Akbarin pallonriistosta käynnistynyt vastaisku päättyi Forsénin laukaukseen noin 20 metristä.
Lupaavasti alkanut peli sai kuitenkin valitettavan käänteen 20 minuutin täyttyessä TPS:n iskiessä avausosumansa. Mika Ääritalo jäi maalin lähietäidyydelle liian vapaaksi eikä hänellä ollut vaikeuksia tuikata Oskari Jakosen matalaa syöttöä verkkoon.
Seuraavat 25 minuuttia olivatkin tapahtumaköyhää palloilua. Ainoa maalipaikan puolikas nähtiin, kun Jakonen pääsi TPS:n vastaiskun päätteeksi tulittamaan rangaistusalueen rajalta, mutta Otronen torjui vaarattoman laukauksen vaivatta.
Gnistan ei yltänyt parhaimpaansa toisellakaan nelivitosella ja peli taipui täysin kotijoukkueen hallintaan. Peli sai lopullisen sinettinsä 57 minuutin pelin jälkeen TPS:n iskettyä toisen maalinsa. Sami Rähmönen riisti oikealla laidalla pallon Gnistan-pelaajalta ja syötti takaviistoon Jani Virtaselle, joka laukoi pallon voimalla yläkulmaan. Vain 7 minuuttia tästä niin Virtanen oli jälleen asialla. Noin 20 metristä ammuttu vapaapotku otti kimmokkeen Gnistanin muurista ollen Otroselle liian vaikea torjuttava.
Maalin tullessa Gnistan suoritti tuplavaihdon. Kron Rexhepi korvasi Eero Forsénin ja Dudu Gullit Zolameson. Rexhepi otti oman paikkansa kärjestä ja Dudu tuli kymppipaikalle Aleksander Akbarin siirtyessä Zolameson paikalle vasempaan laitaan.
Loppupeli olikin loppuvihellyksen odottelua. Akbar loukkasi itseään ottelun tuoksinassa joutuen sivuun 67 minuutilla, hänet korvasi Karim Zine. Karim Jouini siirtyi vasemmalle Akbarin paikalle ja Dudu tuli oikeaan laitaan Zinen ollessa kymppipaikalla. TPS:llä oli useampikin hyvä paikka lisätä johtoaan, mutta Otrosen torjunnat ja TPS:n pelaajien heikko osumatarkkuus pelastivat Kipinän rumalta tappiolta. Kentän toisessa päässä Kron Rexhepin laukaus maalia kohti rangaistusalueen takaa oli Gnistanin ainoa edes puolittainen tilanne lukemien kaunistelemiseksi.

Gnistan jatkaa pelejään jo tiistaina kohtaamalla Pietarsaaren Jaron kotiottelussa. Tule Oulunkylän urheilupuistoon kannustamaan Kipinä voittoon! Liput täältä!

TPS – Gnistan 3-0 (1-0)
Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.