Maukas piste tuliaisina Kokkolasta


Keskiviikkoinen reissu Kokkolaan ei tuonut kauden avausvoittoa, mutta Kipinän pelaajat saivat juitenkin poistua kentältä hymyssä suin. Vaikeasta vierasottelusta tuli lopulta tuliaisiksi voitolta maistuva tasapelipiste Niko Tirkkosen viime hetkien maalilla.

Gnistan vaihtoi kenttämuodostelmansa viime kaudelta tuttuun 4-2-3-1 muotoon. Patrick Aaltonen ja Marcus Heimonen olivat palanneet sairastuvalta kokoonpanoon, HIFK:sta olivat mukana lainapelaajat Eero Hyökyvirta ja Antti Ulmanen.
KPV oli ensimmäisellä nelivitosella aavistuksen hallitsevampi joukkue, mutta Gnistan lähti tilaisuuden tullen terävästi vastaiskuihin.
KPV:n parhaat maalipaikat syntyivät kulmapotkuista sekä oikean laidan kautta tulleiden vauhdikkaiden hyökkäysten kautta. Erityisesti Miro Schwalenstöckerillä oli useampikin laadukas maalipaikka, mutta kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Atte Otronen oli maalillaan ohittamaton.
Gnistanin hyökkäyspäässä parhaat tilanteet juoni kaksikko Akbar-Dudu, joiden välillä syöttöpeli kulki paikoitellen näyttävästi. Dudu syötti Akbarin jakson parhaaseen maalipaikkaan, mutta vihreäpaitojen puolustaja Timo Rauhala ehti katkaisemaan hyökkääjän murtautumisen viime hetkellä.
Toinen puoliaika tarjosi viihdettä 525 katsojalle koko rahan edestä. Jo alkuminuuteilla pääsi Antti Ulmanen kokeilemaan noin 20 metristä ja myöhemmin Aleksander Akbar puski kulmasta pallon sivuverkkoon. Myös toisessa päässä tapahtui. Timo Rauhalan oikealta lähettämä keskitys sai osan yleisöstä jo juhlimaan maalia, mutta Otrosen ja Kipinän onneksi pallo painui ainoastaan maalin takaverkkoon. Miro Schwalenstöcker pääsi hetkeä myöhemmin puskemaan maalin lähietäisyydeltä Milos Josimovin keskityksestä, mutta jälleen Otronen ja Gnistan selvisivät säikhdyksellä.
Kokoonpanoon palannut, mutta vaihdossa aloittanut Marcus Heimonen pääsi tositoimiin 58 minuutin pelin jälkeen. Tilaa hänelle teki oikean laitalinkin paikalta Karim Jouini. Muutoksen myötä Dudu siirtyi Jouinin tilalle ja Heimonen tuli kymppipaikalle.
Pallollinen peli oli puoliajan ensimmäiset 25 minuuttia hyvin Gnistanin hallussa, mutta hyvä ote katkesi 71 minuutilla. Valkopaitojen puolustajan raju taklaus aivan rangaistusalueen rajalla johti KPV:n vapaapotkuun, josta Milos Josimov pommitti kotijoukkueen johtoon.
Kotijoukkueen toinen maali oli lähellä vain muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Marko Koskinen onnistui maaliviivalta katkaisemaan Kalala Tshibasun puskun.
Tämän jälkeen Teemu Vaarakallio otti lyhyen ajan sisään kaksi varoitusta, joten Kipinä jatkoi viimeisen vartin taistelua yhden miehen vajaalla. Tämä pakotti Gnistanin tekemään muutoksia muodostelmaansa. Riku Selander vaihdettiin toppari Biran Jengiin. Vaihdon myötä Gnistan menetti kymppipaikan pelaajan Heimosen laskeuduttua keskikentälle Selanderin paikalle.
KPV ei onnistunut lisäämään johtoaan muutamasta maalipaikasta huolimatta. Gnistan haki kentälle tuoretta hyökkäysvoimaa vaihtamalla Antti Ulmasen Eero Forséniin 6 minuuttia ennen täyttä aikaa. Lopulta Gnistanin peräänantamaton taistelu miesalivoimalla palkittiin. Niko Tirkkonen ohjasi Heimosen antaman vapaapotkun maaliin pelikellon käydessä jo kolmatta yliajan minuuttia.
Gnistanin kausi jatkuu sunnuntaina, jolloin keltapaidat pelaavat kauden ensimmäisen ottelunsa Oulunkylän uudella tekonurmella. Vastustajana on yksi kauden päävastustajista EIF Tammisaaresta. Tule paikalle kannustamaan Gnistan voittoon!
KPV – Gnistan 1-1
Maalit:
KPV: 71′ Josimov
Gnistan: 90+3′ Tirkkonen
Varoitukset:
KPV: 87′ Mravec
Gnistan: 73′ Vaarakallio, 74′ Vaarakallio, Dudu 88′, Akbar 90+4′

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.