KäPa ja Gnistan tasapeliin


Gnistan pelasi kolmanneksi viimeisen harjoitusottelunsa ennen tulevaa sarjakautta kohtaamalla perjantai-iltana Käpylän Pallon. Vauhdikas koitos eteni pitkään KäPan komennossa, mutta toisen puoliajan onnistuneiden muutosten kautta Gnistan onnistui kampeamaan ottelun tasoihin viime minuuttien osumalla.

Gnistanin kokoonpano oli jälleen elänyt viime lauantain NJS-ottelusta. Aleksander Akbar ja Miro Kauti olivat sivussa kokoonpanosta, sen sijaan kapteeni Niko Tirkkonen sekä Kelechi Anyamele olivat jälleen mukana. Tirkkonen joutui topparipulasta johtuen pelaamaan tällä kertaa keskuspuolustajana. Testipelaaja Said Ahmed pelasi jälleen topparin tontilla, mukana olivat lisäksi HIFK:sta lainalla Kristian Heinolainen, Eero Hyökyvirta, Tuukka Andberg sekä Abaas Ismail.
Ottelu alkoi Kipinän kannalta synkästi, sillä KäPan ensimmäinen erikoistilanne tuotti osuman Eetu Puron puskiessa kulmapotkun verkon perukoille.
KäPa hallitsi ottelun alkua, mutta hiljalleen ote kääntyi Kipinälle. Hallintajakso kesti noin 20 minuuttia sisältäen yhden osuman sekä useamman laadukkaan maalipaikan. Maalin iski 15. peliminuutilla Gnistanin oma kasvatti Eero Forsén, jonka näyttävä laukaus painui oikeaan ylänurkkaan ohi Oscar Castanedan. Gnistanin hallintajakson jälkeen puoliajan viimeinen vartti oli mustapaitaisen Käpylän Pallon. KäPa onnistui murtautumaan epävarmasti esiintyneen keltapaitaisen puolustuksen selustaan useampaan kertaan eikä takaiskumaaliltakaan vältytty. KäPan johto-osuman laukoi useamman vuoden mustapaitoja edustanut Ari Salonen rankkarista, joka oli seurausta Atte Otrosen epäonnistuneesta avauspotkusta ja Gnistanin puolustaja oli pallonmenetyksensä jälkeen pakotettu rikkomaan rankkarin arvoisesti.
Puoliajalla kentälle juoksivat kaikki HIFK:n lainapelaajat. Tuukka Andberg tuli toppariksi, Kristian Heinolainen vasemmaksi laitapakiksi, Eero Hyökyvirta keskikentän keskustaan sekä Abaas Ismail oikeaksi laitahyökkääjäksi.
Gnistanin ensimmäisellä puoliajalla kohtalaisesti toiminut hyökkäyspeli oli ensimmäisen puolituntisen täysin sekaisin. KäPankaan peli ei ottanut toimiakseen, joten peli oli pääosin tapahtumaköyhää palloilua. Valmentaja Lingman reagoi joukkueensa saamattomuuteen ja vaihtoi pelimuodostelman vanhaan tuttuun 4-2-3-1 systeemiin. Samalla tositoimiin pääsivät Karim Jouini oikeana laitahyökkääjänä, Mauricio Hopsu kymppipaikalla sekä Antton Koskinen keskikentän keskustassa.
Pelimuodostelman muutos vaikuttikin positiivisesti Kipinän peliin, sillä viimeinen vartti oli täysin keltapaitojen. Kipinä alkoi taas voittaa kaksinkamppailuja ja syöttöpeli alkoi toimia aiempaa vikkelämmin. Karim Jouini aiheutti useamman kerran päänvaivaa KäPan puolustukselle vahvoilla oikean laidan juoksuillaan. Yhdestä näistä syntyi myös tasoitusmaali, kun Jouini taisteli itsensä laidalta läpi alustaen Eero Forsénille paikan tehdä illan toisen osumansa. KäPan leirissä tätä osumaa protestoitiin, sillä mustapaidat kokivat Jouinin käyttäen murtautumisessaan sääntöjenvastaisia otteita.
KäPa – Gnistan 2-2 (2-1)
Maalit:
KäPa: 4′ Puro, 41′ Salonen rp.
Gnistan: 15′ Forsén, 78′ Forsén
Kooste:

Gnistanin kokoonpano:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.