NJS nurin harjoitusottelussa


Gnistan jatkoi tulevaan sarjakauteen valmistautumista lauantai-iltana kohtaamalla NJS:n. Loukkaantumisten edelleen runtelema Kipinä oli Talin hallissa pelillisesti selkeästi edellä ja vain tehoton viimeistely esti murskalukemat. Aleksander Akbarin ja Mauricio Hopsun maalit riittivät tällä kertaa 2-0 voittoon.

Gnistanin loukkaantumistilanne helpotti hieman, sillä pidempään lasaretissa ollut Patrick Aaltonen oli toipunut pelikuntoon. Lisäksi taannoisessa Klubi 04-pelissä sairastumisien vuoksi sivussa olleet Teemu Pastila ja Karim Jouini olivat jälleen pelikuntoisia. Sen sijaan jobinpostia saatiin ottelua edeltävänä päivänä Biran Jengin joutuessa useaksi viikoksi sivuun polvivamman vuoksi.
Lisäksi sivussa oli edelleen liuta runkopelaajia loukkaantumisten vuoksi. Mukana oli testipelaajina aiemmin PK-35 Vantaata edustanut Said Ahmed, keskikentän keskustassa pelannut, viime vuodet ulkomailla viihtynyt Joonas Vanhanen sekä Kakkosessa OPS:n ja AC Kajaanin paidassa hyviä maalimääriä mättänyt kärkipelaaja Michael Nzekwe.
Ottelu alkoi vauhdikkaasti NJS:n hyökätessä vauhdikkaasti jo alkuminuuteilla. Gnistan ei tästä hämääntynyt ja iski avausmaalin jo 5 minuutin pelin jälkeen. Nousevana laitapakkina tänään pelannut Andreas Strandvall antoi mainion keskityksen oikealta laidalta ja Aleksander Akbar puski tarkasti ensimmäisen osumansa keltapaidassa.
Maalin jälkeen peli jatkui vauhdikkaana. Gnistan loi parhaat maalipaikat, kun pallo liikkui aikaisempia pelejä paremmin, laitahyökkääjät saatiin aiempaa paremmin peliin mukaan ja sitä myöten palloa saatiin useammin pelattua vastustajan rangaistusalueen sisään. Testipelaaja Nzekwekin väläytteli osaamistaan rynnien vastustamattomasti vasustajan boxiin keskikentällä tehdyn pallonriiston jälkeen. NJS:kin iski paikoitellen vauhdikkaasti vastaan, mutta Tomi Mikkelson maalillaan ei huipputorjuntoihin joutunut venymään.
Toinen puoliaika oli pääosin yksipuolinen, sillä palloa pelattiin lähes vain ja ainoastaan NJS:n kenttäpuoliskolla. Kahta sarjatasoa alemmalla sarjatasolla pelannut vastustaja pysyi vielä ensimmäisen vartin ajan hyvin vauhdissa mukana tehden muutaman vaarallisen vatahyökkäyksenkin.
NJS joutui kuitenkin erityisesti viimeisen 30 minuutin aikana puolustuskannalle Kipinän vaihdettua tuoreita jalkoja kehiin ja vyöryttäen siten hyökkäyksen toisensa perään.
Toisen puoliajan vaihtojen myötä nähtiin kokeiluja mm. kärkenä viihtyvä Eero Forsénia kokeiltiin laitahyökkääjänä ja Mauricio Hopsu kokeili nousevan laitapakin tonttia.
Viimeisen puolituntisen aikana oli Kipinällä useampi mainio tilaisuus maalitilin kasvattamiseen, mutta Jonas Nyholm, Eero Forsén, Said Ahmed sekä Karim Jouini eivät paikoistaan onnistuneet. Mauricio Hopsulla oli 82 minuutilla parempi sihti päästessään lataamaan läheltä maalia. NJS:n pelaajat tulkitsivat pallon käyneen sivurajan ulkopuolella lopettaen pelaamisen, Hopsu käytti tilaisuuden hyväkseen ladaten pallon ylänurkkaan Zolameson esityöstä.
Gnistan – NJS 2-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Akbar 5′, Hopsu 82′
NJS: –

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.