Gnistanille tappio Suomen Cupissa

Gnistanin taival Suomen Cupissa jatkui mollivoittoisesti 0-4 tappiolla HJK:ta vastaan. Gnistan lähti otteluun jo etukäteisarvioissa selkeänä altavastaajana ja kentällä ero Ykköseen nousijan ja veikkausliigan kestosuosikin välillä tuli selväksi. Gnistan pystyi paikoitellen härnäämään vahvempaansa, mutta erityisesti ensimmäisen puoliajan lopun musta hetki ratkaisi ottelun lopullisesti Klubin eduksi.

Lähtökohta otteluun oli vaikea, sillä Kipinältä puuttui ottelusta loukkaantumisten vuoksi Valte Vuorela, Jesse Ahonen, Kelechi Anyamele sekä molemmat Kautin veljekset. Lisäksi Biran Jeng kärsi yhä pelikieltoaan.
Samaan aikaan HJK marssitti kentälle nimekkään ja rutinoituneen miehistön, joten haasteellinen ilta oli luvassa.
Gnistan lähti rohkeasti pelaamaan omalla tyylillään palloa maata pitkin liikutellen. Muutamia laadukkaita syöttöketjujakin nähtiin, mutta rutinoitunut vastustaja osasi tehdä Kipinän pelinrakentelun vaarattomaksi.
Klubi sai hyvän lähdön otteluun, kun Akseli Pelvas unohtui vapaaksi boxiin eikä tämä erehtynyt vaan laukoi toisella yrittämällään pallon oikeaan ylänurkkaan Marko Koskisen blokattua ensimmäisen yrityksen.
Gnistanin puoliajan parhaat hetket ajoittuivat 30-40 peliminuutin välille, kun pallo oli suurimman osan ajasta Kipinän hallussa. Riku Selander pääsi kokeilemaan laukausta rangaistusalueen rajalta, mutta pallo päätyi maalin taakse kalaverkkoihin.
Gnistanin lupaava kymmenminuuttinen päättyi synkästi, sillä HJK iski puoliajan viimeisen vitosen aikana kahdesti. Taidokkaalla seinäsyöttöpelillä Rafinha vapautettiin boxin vasempaan laitaan ja hänen matala laukauksensa upposi alakulmaan. Pelikellossa oli tässä vaiheessa 43 minuuttia.
Vain kahden minuutin kuluttua Evans Mensah vapautettiin puolittaiseen läpiajoon. Daniel Kollar torjui vielä Mensahin yrityksen hienosti, mutta Akseli Pelvaksen laukaus paluupallosta oli liikaa. Välittömästi 0-3 osuman jälkeen tuomari vihelsi tauon merkiksi.
Toisen puoliajan ensimmäisellä vartilla Kollarilla riitti maalillaan puhdetöitä. HJK vyörytti hyökkäyksen toisensa perään, mutta kiitos Kollarin sekä Klubin heikon viimeistelyn lisämaalit jäivät tulematta.
Lopulta Kollarinkin oli antauduttava, kun ottelussa muutenkin vahvasti pelannut Sebastian Dahlström laukoi pilkulta 65. peliminuutilla Klubin neljännen osuman. Pilkun aiheutti tuomarin tulkitsema Marko Koskisen rike rangaistusalueella.
Neljännen osuman jälkeen loppuaika oli pelkkää ratkenneen ottelun paketointia. Gnistan haki peliinsä vielä uutta virtaa vaihtamalla kentälle ensiesiintymisensä keltaisessa paidassa tehneen Karim Zinen sekä Eero Forsénin. Zinen tultua kentälle aiemmin keskikentän keskustaan vaihdettu Andreas Strandvall siirtyi kymppipaikalle.
Ottelun viimeisen vartin aikana Kollar piti maalillaan Klubin ilman lisäosumia hyvillä torjunnoillaan. Gnistanillekin avautui muutama avopaikka lukemien kaunisteluun, mutta Gullit Zolameso ja Strandvall eivät paikoistaan onnistuneet.
Gnistan jatkaa urakkaansa Suomen Cupissa ensi viikon lauantaina vieraspelillä HIFK:ta vastaan. Ottelu alkaa Talin hallissa klo 12:00.
Gnistan – HJK 0-4 (0-3)
Maalit:
Gnistan: –
HJK: Pelvas 12′, 45′, Rafinha 43′, Dahlström 65′ rp.

Kooste:

Niko Tirkkosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.