Gnistan taipui Legirus Interille harjoitusottelussa

Gnistan jatkoi harjoituskauttaan sunnuntaina ottelemalla vastikään Kakkoseen noussutta Legirus Interiä vastaan. Runsaista poissaoloista kärsinyt Kipinä ei yltänyt parhaalle tasolleen.

Kotijoukkue Legiruksen lievässä hallinnassa edennyt ottelu ratkesi 80 minuutilla syntyneeseen isäntien voittomaaliin.
Gnistan lähti otteluun tutulla 4-2-3-1 muodostelmalla. Poissaoloja oli loukkaantumisista johtuen paljon ja lisäksi sopimuspelaaja Kelechi Anyamele oli HIFK:n mukana. Sopimuksettomista pelaajista avauskokoonpanossa oli mukana Antton Koskinen.
Ensimmäinen nelivitonen mentiin alusta loppuun mustapaitaisen Legiruksen hallitessa tapahtumia lievästi. Gnistanin hyökkäysten rakentelu kangerteli pahasti siinä missä kotijoukkue sai aikaiseksi muutaman vaaratilanteen, joissa Daniel Kollar sai venyä parhaimpaansa estääkseen takaiskumaalin.
Gnistanin hyökkäyksien rakentelua hankaloitti vastustajan aggressiivinen keskikentän keskustan pelaajiin kohdistuva prässi. Hyökkäyspään pelaajat jäivät usein toimettomiksi, kun puolustuksesta ja keskikentän keskustasta ei onnistuttu toimittamaan palloa hyökkääjille.
Toiselle puoliajalle tehtiin kasa vaihtoja. Kentälle tulivat testipelaajat Ben Kouyaté toppariksi, Patrik Aaltonen oikeaksi laitapuolustajaksi, Karim Jouini oikeaksi laitalinkiksi ja Mauricio Hopsu kärkeen. Lisäksi HIFK:n sopimuspelaaja Kristian Heinolainen tuli vasemmaksi laitapuolustajaksi.
Tilaa heille tekivät Jani Kaukomaa, Valtteri Voutilainen, Andreas Strandvall, Eero Forsén sekä Niko Tirkkonen.
Kipinän hyökkäyspelaamisen vaikeudet jatkuivat toisellakin puoliajalla, vaikka Heinolainen ja Jouini toivat siihen henkilökohtaisella panoksellaan aavistuksen verran lisää vaarallisuutta. Nyt Kipinä sai aikaiseksi muutaman laukauksenkin kohti maalia, mutta nämä olivat isäntien maalivahti Rodriguez Sanchezille helppoja torjuttavia. Sen sijaan puolustuspäässä alkoi syntyä virheitä, joiden seurauksena Kollarilla riitti maalillaan töitä. Legiruksen vaarallinen hyökkäyspeli aiheutti jatkuvia erikoistilanteita sekä muutenkin vaarallisia tilanteita mustapaitojen onnistuessa murtautumisissaan.
Toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Patrik Aaltonen otti lyhyen ajan sisään kaksi keltaista korttia, joka tiesi ulosajoa noin 65 minuutin pelin jälkeen. Yhden miehen alivoimalla Kipinä joutui tekemään muutoksia pelimuodostelmaansa. Kymppipaikan pelaajasta luovuttiin, jotta oikean laitapakin tontille saatiin pelaaja. Tälle paikalle putosi aiemmin vasemmaksi laitalinkiksi vaihdettu Patrick Ahonen.
Ulosajon myötä aiemmin kymppipaikalle siirtynyt Gullit Zolameso palasi vasemmaksi laitalinkiksi.
Lukuisten läheltäpiti-tilanteiden jälkeen Kollarin oli lopulta antauduttava noin 80 minuutin jälkeen. Mustapaidan laukaus kolahti ensin tolppaan, mutta paluupallosta maalille syntyneestä ruuhkasta isäntien hyökkääjä Alaeddin Alaeddine sai tuikattua pallon verkkoon.
Gnistanin takaa-ajo ei kymmenellä pelaajalla käynnistynyt kunnolla missään vaiheessa. Painopiste oli Legiruksen kenttäpuoliskolla, mutta maalipaikkoja keltapaidat eivät enää saaneet luotua.
FC Legirus Inter – Gnistan 1-0 (0-0)
Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.