Gnistan ja KTP maalittomaan tasapeliin

Suomen Cupin lohkovaihe polkaistiin lauantai-iltana käyntiin Gnistanin ja KTP:n osalta. Kotkalaiset lähtivät otteluun isäntiään kapeammalla pelaajamateriaalilla, mutta vihreäraitapaidat taistelivat tavoilleen uskollisena joka pallosta.

Kipinän peliesitys aaltoili pelin sisällä melkoisesti eikä muutamista maalipaikoista saatu osumia aikaiseksi. Niin ikään KTP oli tehoton, joten maaliton tasapeli oli tasaisen illan lopputulema.
Gnistanin tilanne oli ottelun alla siinä mielessä poikkeuksellinen, että kaikki kokoonpanossa olleet pelaajat täytyi olla sopimuspelaajia. Lisäksi ottelussa ei vuodenaikaan nähden epätavallisesti saanut tehdä kuin kolme vaihtoa.
Ottelua edeltävällä viikolla kiinnitetyt sopimuspelaajat Teemu Vaarakallio, Aleksander Akbar, Riku Selander, Karim Jouini ja Patrick Aaltonen olivat kaikki mukana loukkaantunutta Vaarakalliota lukuunottamatta.
Ottelun ensimmäinen nelivitonen oli vauhdikasta peliä. Gnistan pyrki ottamaan pallollista peliä haltuunsa, mutta KTP:n aggressiivinen prässi teki siitä paikoitellen erittäin hankalaa.
Vieraista eniten hankaluuksia Kipinälle aiheuttivat vaarallisesti kärjessä häärinyt Aleksi Tarvonen, alati vaarallinen vasen laitalinkki Anton Eerola sekä laadukkaita keskityksiä viljellyt vasen laitapuolustaja Juho Nykänen.
Gnistan ei maalipaikoilla juhlinut, mutta parhaat saumat aukenivat maalintekoon noin 20 metristä laukomaan päässeelle Karim Jouinille sekä vieraiden boxiin hyvin murtautuneelle Aleksander Akbarille. Kymppipaikalla pelannut Teemu Pastila taisteli itsensä niin ikään vetopaikkaan, mutta kotkalaisten puolustus onnistui peittämään laukauksen.
Gnistanin puoliajan suurin onnistuja oli maalivahti Atte Otronen, joka joutui venymään useaan otteeseen parhaimpaansa estääkseen takaiskumaalien synnyn.
Toinen puoliaika oli aiempaa nelivitosta tapahtumaköyhempi. Kipinän osalta parhaat hetket olivat noin 65 minuutin tienoilla, jolloin pelin painopiste oli vahvasti kotkalaisten päädyssä. 64. minuutilla keskikentän keskustaan vaihdettu Riku Selander sekä Andreas Strandvall yrittivät kaukolaukauksilla ohittaa Jiri Koskea, mutta turhaan.
Edes kahden hyökkäyspään pelaajan Eero Forsénin ja Mauricio Hopsun vaihtaminen kentälle ei tuonut lisätehoa Kipinän hieman vaihtelevasti toimineeseen hyökkäyspeliin.
KTP:n hyökkäyspelikään ei ollut ensimmäisen puoliajan tasolla, mutta keskityspallojen ja vastaiskujen avulla vieraat olivat jälleen muutamaan otteeseen lähellä avausosumaa. Ottelun vakuuttavin Gnistan-pelaaja Otronen esiintyi kuitenkin maalillaan varmoin ottein loppuun saakka.
Gnistan – KTP 0-0
Kooste:

Karim Jouini haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.