Nousukarsinnat alkoivat tappiolla

Gnistan aloitti nousukarsinnat vierasottelulla Porissa lauantaina hakemaan hyviä lähtökohtia toiseen osaotteluun viikon kuluttua Oulunkylässä pelattavaan toiseen osaotteluun.

Jopa 1630 katsojan edessä pelattu ottelu oli ennakko-odotusten mukaan todella tasaista vääntöä. Gnistan hallitsi toista puoliaikaa selvästi, mutta tehottomuus vaivasi keltaisia koko ottelun ajan. Kotijoukkue MuSa sai kuin saikin käännettyä koitoksen edukseen Blend Miftarin osumalla.
Gnistan pääsi otteluun parhaalla kokoonpanollaan ilman merkittäviä poissaoloja.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli odotetusti tiukkaa ja tasaista vääntöä. MuSa hallitsi palloa ensimmäisen vartin ja sai kerran pallon Kipinän maaliinkin, mutta tuomari hylkäsi kulmapotkusta pusketun maalin kotijoukkueen rikottua maalivahti Atte Otrosta ennen pallon painumista maalin perukoille. Hiljalleen MuSan hallinta rauhoittui ja peli tasoittui. Seuraava puolituntinen mentiin tasaisissa ja tapahtumaköyhissä merkeissä. Vaparia laukonut Jonas Nyholm ja Dudu pääsivät molemmat kertaalleen testaamaan MuSan maalivahdin Juhani Koposen vappautta maalillaan, mutta Koponen hoiti keskelle maalia tulleet laukaukset vaivattomasti.
Toinen puoliaika sujui alusta alkaen Gnistanin hallinnassa. Pallollinen kontrolli oli täysin Kipinän hallussa, vapaapotkut sekä kulmapotkut seurasivat toisiaan. Rajusti vastaan taistellut MuSa onnistui kuitenkin selviämään takaiskuitta ja muutaman kerran kotijoukkueella oli onnikin matkassa Marko Koskisen ja Teemu Pastilan puskiessa pallon hiuksenhienosti ohi maalin.
Kesken Kipinän hallinnan iski kotijoukkue. Niko Vainionpää murtautui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle, leikkasi keskemmälle ja laukoi. Biran Jengin blokattua laukauksen pallo pomppi kotijoukkueen Blend Miftarin ulottuville, joka laukoi näyttävän ja tulisen volleyvedon maalin etunurkkaan hullaannuttaen kotiyleisön villiin juhlintaan.
Loppuhetket Gnistan jahtasi raivoisasti tasoitusosumaa, mutta jäi tiukasti vastaan taistelleen kotijoukkueen vuoksi ilman kunnon maalipaikkoja. Vierasjoukkueen tukalaa asemaa ei parantanut yliajalla Astrit Kabashille kyseenalaisesti tuomittu toinen keltainen kortti tarkoittaen ulosajoa kentältä. Tommi Lingman haki yliajalla vielä tuoretta kaksinkamppailuvoimaa keskikentän keskustaan vaihtamalla Jonas Nyholmiin Antti Uusitaloon.
Tällä tuloksella Gnistanin on tehtävä viikon päästä pelattavassa toisessa osaottelussa vähintään yksi maali ilman takaiskuosumia jatkoajalle selvitäkseen. Kahden maalin voitto veisi Gnistanin Ykköseen joka tapauksessa riippumatta päästettyjen maalien määrästä. Kansainvälisistä seurajoukkuetapahtumista tutuksi tulleen vierasmaalisäännön mukaan mm. 2-1 tulos veisi puolestaan MuSan Ykköseen.
Porissa oli lauantaina lehterit ääriään myöten täynnä. Nyt onkin syytä täyttää myös Oulunkylän urheilupuisto ensi lauantaina. Tule paikalle kannustamaan keltapaidat Ykköseen!
MuSa – Gnistan 1-0 (0-0)
Maalit:
MuSa: Miftari 82′
Gnistan: –
Varoitukset:
MuSa: Fatoghoma 54′, Kolu 72′, Junnila 88′, Koponen 88′
Gnistan: Nyholm 26′, Kabashi 42′, 90+1′, Rexhepi 87′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Koskinen, Kaukomaa, Nyberg, Jeng, Nyholm (’90+3 Uusitalo), Dudu, Tirkkonen, Pastila, Rexhepi
Kooste:

Niko Tirkkosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.